, 2022/9/27

A Steam egy fantasztikus digitális platform, ahonnan játékokat vásárolhatsz, mert lehetőséget ad arra, hogy visszatérítsd a játék árát, még akkor is, ha már játszottál vele egy kicsit. Ha valaha is vásároltál már játékot, és a vásárlás után megbántad, hogy elromlott, hibás volt, vagy egyszerűen csak nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, akkor ez a funkció neked való.

Hogyan térítsünk vissza egy játékot a Steamen

A Steam visszatérítési szabályzata is csodálatosan elnéző, mivel lehetővé teszi, hogy akár két órát is játszhass egy játékkal, és még mindig visszatérítést kapj érte. Vannak azonban bizonyos követelmények, amelyeknek meg kell felelned, ezért kövesd útmutatónkat, hogy többet megtudj arról, hogyan téríthetsz vissza egy játékot a Steamen.

A legjobb PC-s játékok megvásárlása: Fantasztikus játékok a gyűjteményedhez

Közelgő PC-s játékok: A legjobb új játékok, amiket várhatsz

A Steam visszatérítési szabályzatának követelményei

Van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, mielőtt megpróbálsz visszatérítést kérni a Steamen. Elméletileg bármilyen, a Steamen vásárolt játékra vonatkozóan benyújthatsz kérelmet, feltéve, hogy a játékot 14 napnál nem régebben vásároltad, és nem játszottál vele két óránál többet.

Tehát nincs értelme megpróbálni visszatérítést kérni olyan játékokra, amelyeket néhány évvel ezelőtt vásároltál, és soha nem játszottál velük. Örökre a könyvtárad részei maradnak. A Steam azonban azt mondja, hogy az okoktól függően akkor is figyelembe vesz néhány kérelmet, ha azok nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek.

Visszatérítési kérelem gondosan

Érdemes megjegyezni, hogy bár a Valve meglehetősen lazán kezeli a Steam visszatérítéseket, még mindig elutasíthatják a játék visszatérítési kérelmét, ha a vállalat azt gyanítja, hogy visszaélsz a rendszerrel. Ne menj tehát folyamatosan visszatérítést kérni, vagy ne próbáld meg a rendszert játékgyorsításra használni, majd visszatérítést kérni. A visszatérítés kérésének jogát ezután visszavonhatják, és a jövőben nem teheti meg ezt.

Visszatéríthetők a DLC-k és a játékon belüli tartalmak?

A Steam-játékok mellett más dolgokat is vissza lehet téríteni, beleértve a letölthető tartalmakat és a játékon belüli elemeket. A játékokhoz hasonlóan a DLC-k esetében is 14 nap áll rendelkezésedre a visszatérítés kérésére, feltéve, hogy a DLC megvásárlása óta nem játszottál két óránál többet a hozzá tartozó játékkal.

Ez alól azonban vannak kivételek, például ha a DLC teljesen megváltoztatja a játékot olyan módon, hogy azt nem lehet visszafordítani.

A játékon belüli tartalmak esetében a szabályok kicsit mások. Ha a Valve által fejlesztett játékról van szó, akkor általában 48 órád van arra, hogy visszatérítést kérj a játékon belüli vásárlásokra, feltéve, hogy a vásárlást nem módosították, nem használták vagy nem adták át. Más fejlesztőktől származó játékok esetében ez másképp lehet.

Mi van, ha letiltottak?

A Valve szigorú irányelvek szerint az eltiltott játékosok nem kapnak visszatérítést. Ha VAC-tiltás (a Valve Anti-Cheat rendszere) van a fiókodon vagy egy adott játékban, akkor nem kaphatsz visszatérítést az adott játékra.

Visszatérítheted az ajándékba kapott játékokat?

Lehetőség van ajándékba kapott játék visszatérítésére a Steamen keresztül is. Először is ugyanazoknak a követelményeknek kell megfelelned - azaz nem játszottál vele több mint két órát, és kevesebb mint 14 napja van a fiókodban, de ha ez így van, akkor kérheted a visszatérítést. Ha visszatérítést kérsz egy olyan játékra, amelyet egy barátod vásárolt neked, akkor a visszatérítés feldolgozásakor a pénz az ő számlájára kerül vissza.

Mi a helyzet az akciós játékokkal?

A Steam visszatérítési szabályzatának másik jó tulajdonsága, hogy az akciós időszakokban is működik. Ha tehát egy játékot a Steam leárazás előtt vásároltál, anélkül, hogy tudtad volna, hogy ez hamarosan megtörténik, és most jelentősen leértékelték, ne aggódj, még mindig visszatérítheted a pénzt. Amennyiben megfelelsz a szokásos követelményeknek, a Valve szerint kérheted a megvásárolt játék teljes árának visszatérítését, majd újra megvásárolhatod a kedvezményes áron.

Hogyan kérhetsz visszatérítést egy játékra a Steamen

Ahhoz, hogy visszatérítést kérj, mindössze néhány különböző lépést kell követned:

Először is nyisd meg a Steamet, és kattints a program bal felső részén található Súgó menüre.

Keresd meg a visszatéríteni kívánt játékot a "legutóbbi termékek" menüpont alatt, vagy kattints a "játékok és alkalmazások" menüpontra, ha több játékot szeretnél látni.

Kattints a játékra, amelyre szeretnéd visszakapni a visszatérítést

Ezután válaszd ki az okot, amiért a visszatérítést kéred

Válaszd ki, hogyan szeretné a visszatérítést

Válaszd ki, hogy a Steam pénztárcájába vagy közvetlenül az eredetileg használt fizetési módra fizessen vissza.

Amikor megpróbálsz visszatérítést kérni egy játékra, számos különböző lehetőséget találsz, amelyeket kiválaszthatsz az okok között.

Ezek közé tartoznak a következők:

Játékmenetbeli vagy technikai problémák

DLC vagy bónusz tartalom hiányzik

Problémák vannak a kiskereskedelmi CD-kulcsommal.

Nem az, amire számítottam

Véletlenül vásároltam meg

Véglegesen el akarom távolítani ezt a játékot a fiókomról

A játékmenetbeli és technikai problémák, a véletlen vásárlás és a "nem az, amire számítottam" gyakran a visszatérítés igénylésének és megkapásának legvalószínűbb okai. Ha az okok egyikét választotta, és van lehetősége elmondani, hogy miért kéri a visszatérítést, akkor javasoljuk, hogy tegye meg. Különösen akkor, ha a játékkal kapcsolatban olyan hibák vagy problémák merülnek fel, amelyek másoknak is jogos panaszai lehetnek.

Ha nem azon a számítógépen vagy, amelyre a Steam telepítve van, ne aggódj, mert a visszatérítési kérelmet más módon is el tudod végezni. Csak látogass el a Steam ügyfélszolgálati oldalára, jelentkezz be ott, majd kövesd ugyanazokat a lépéseket. Miután elküldted a kérelmet, már csak várnod kell. A kérésedet ellenőrizni kell, és a Valve szerint a jóváhagyási folyamat akár hét napot is igénybe vehet. Egy e-mailt kell kapnod, ha a folyamat befejeződött.