, 2023/1/4

Az online társkeresés néha olyan érzés lehet, mint az álláskeresés. Végtelen számú profilt lapozgatsz végig, keresve a megfelelő jelöltet. Interjúk sorozatán mész keresztül, hogy kigyomláld azokat, akik nem illenek hozzád.

Hogyan hozz létre egy megosztható társkereső önéletrajzot

Akár akartad, akár nem, az online randizás világa most egy lépéssel továbblépett egy olyan oldal és alkalmazás elindításával, amely lehetővé teszi, hogy az emberek jelentkezéseket nyújtsanak be, hogy randizhassanak másokkal. Az Apply To Date lehetővé teszi a reménybeli randizók számára, hogy egy megosztható weboldalt készítsenek, ami egy kicsit olyan, mint egy társkereső önéletrajz.

A weboldalnak saját, megosztható URL címe van, amelyet a randizók hozzáadhatnak a tweetjeikhez, Snapchat történeteikhez és Instagram életrajzaikhoz.

Az alapító és fejlesztő, Lucy Guo a Mashable-nek elmondta, hogy az oldal és az alkalmazás ötlete a Tinder, az OkCupid, a Bumble és a Raya okozta frusztrációból született. "A Tindert túl sekélyesnek éreztem, mivel csak a fotókon volt a hangsúly. Az OkCupid információ-túlterhelés volt" - mondja Guo.

"Én személy szerint randit kerestem egy ünnepi partira, és úgy gondoltam, jó móka lenne a saját hálózatomon keresztül keresni és szűrni a jelentkezőket a Tinderen" - folytatta Guo, aki a kaliforniai San Franciscóban él. Létrehozott egy "Légy a randim" weboldalt, és 250 jelentkezést kapott, akik közül néhányan "titkos rajongók voltak a középiskolában", mások egykori kollégák, vagy akár teljesen idegenek.

"Hatalmas megkülönböztető tényező volt, hogy ez egy nyilvános online oldal volt, amelyet bárki láthatott és megoszthatott" - mondja. A saját maga számára létrehozott oldal adta Guónak az ötletet, hogy egyfajta "akcióképes about.me"-t hozzon létre, amelyet mások is használhatnak. Guo megépítette az Apply To Date-t, amely három hete indult el, és amely szerinte valahol a "társkereső alkalmazások" és a "saját The Bachelor(ette) játékod" között helyezkedik el.

Bár mindez szórakoztató, újszerű koncepciónak hangzik, hogy felrázza a dolgokat a társkereső világában, az Apply To Date egy bizonyos funkciója okozhat egy kis fejfájást a randizóknak. A randizók elérhetőségei automatikusan megosztásra kerülnek abban a pillanatban, amint egy megfelelő jelöltre találnak.

Hogyan működik?

Minden profil ugyanazt a formátumot követi. Az oldal tetején van egy gomb, amely lehetővé teszi, hogy az emberek randira hívjanak. Van egy bemutatkozás, majd további háttérinformációk, lehetőség felsorolni, hogy mit keresel, illetve mit nem keresel. Az oldal tetején és alján megjelennek a Facebook- vagy Instagram-fotók, és a közösségi média-fiókjaidra mutató linkek.

Szóval, hány jelentkezésre számíthatnak az emberek? Guo szerint ez teljes mértékben attól függ, hogy mennyire aktívan népszerűsíti a saját profilját. "Három hete indítottuk el, és 0 és 160 között mozog, azok, akik aktívan népszerűsítik és beírják az életrajzukba, 10 és 50 között kapnak" - mondja. Az Apply To Date honlapja mostantól egy felfedező szekciót is tartalmaz, így a bemutatott profilokat is megtekintheti.

"Éppen elég információt kínálunk, megakadályozzuk a macskahalászatot azzal, hogy rákényszerítjük a közösségi profilok csatolására" - mondja. De, van egy dolog, amit a biztonságtudatos daters nem tetszhet-Apply To Date automatikusan megosztja az Ön elérhetőségi adatait, ha egyezik valakivel.

Aggodalomra ad okot?

"Mi is kihagyjuk a bullshitet - az elérhetőségi adatokat automatikusan kicseréljük, amikor összeilleszted, így több a szándék" - magyarázza Guo. Az egy dolog, hogy kihagyjuk a szarakodást, de ez a funkció aggodalomra adhat okot a zaklatás miatt aggódó randizók számára. Az a tény, hogy az oldal tulajdonosai kénytelenek linkeket csatolni a közösségi profiljukhoz, aggodalomra adhat okot néhány felhasználónak. És, tekintettel a közelmúltbeli riasztó Tindstagramming trendre - amikor a Tinder felhasználók Instagram DM-eket kapnak olyan emberektől, akikre balra swipeltek -, könnyen érthető, hogy miért hezitál bárki a közösségi média fiókok bármilyen formájú társkereső fiókkal való összekapcsolását illetően.

Guo szerint az oldal tulajdonosa választja ki, hogy milyen előnyben részesített elérhetőségi adatokat kíván cserélni, és azt is ő dönti el, hogy mennyi információt tesz ki. Ezek az intézkedések azonban nem biztos, hogy elégségesek ahhoz, hogy eloszlassák egyes adatközlők aggodalmait. A Get Safe Online (GSO) - egy olyan forrás, amely tanácsokat ad az online visszaélések és csalások elleni védelemhez - határozottan azt tanácsolja, hogy ne osszon meg semmilyen elérhetőségi információt a profiljában vagy a "kezdeti kommunikációban" egy párjával. "Lassan haladjon a dolgokkal, és akkor osszon meg több információt, amikor már jól érzi magát. Lehetetlen visszaszerezni az egyszer már kiadott információkat" - tanácsolja a GSO.

Emily Jones - aki a Boom Supersonic üzletfejlesztési részlegénél dolgozik - az elmúlt néhány hétben használta az Apply To Date-t, és nem találkozott semmilyen problémával. "Szerintem az ötlet, hogy azonnal megkapod a telefonszámukat, kivágja az alkalmazáson és a személyes telefonon történő átmenet hatalmas folyamatát az értesítések miatt, csak nem olyan közvetlen, mintha azonnal megkapnád a számukat" - mondja. Jones azt mondja, hogy volt már néhány randin az Apply To Date segítségével, de ezek többsége "kapcsolatépítő típusú randevú" volt, és nem "romantikus, hivatalos randik".