, 2022/9/23

Nem vagy egyedül. A felnőttek mintegy 16%-a végzett mellékállásban olyan munkát az előző hónapban, amely segített neki plusz pénzt keresni, és közülük 64% kevesebb mint 20 órát töltött ilyen munkával ebben az időszakban.

Több  módja annak hogy online offline és otthon pénzt keressünk

Hogyan lehet pénzt keresni otthon, online vagy kint. Minden egyes lehetséges mellékálláshoz olyan részleteket sorolunk fel, mint például, hogy mi kell a kezdéshez, milyen életkori követelmények és milyen gyorsan lehet fizetést kapni. Bár a legtöbb ember gyorsan szeretne pénzt keresni, ne hagyjuk figyelmen kívül a "lassú" fellépéseket sem, mivel hosszú távon többet fizethetnek.

Hogyan lehet pénzt keresni online

Az online pénzkeresés az az édes pont, amelyet az emberek a giggazdaságban keresnek. Akár hatszámjegyű közösségi média influencer szeretne lenni, akár csak a rendszeres jövedelmét szeretné kiegészíteni néhány online mellékállással, találtunk néhány életképes lehetőséget.

Egy férfi szabadúszó munkával keres pénzt online.

1. Szabadúszó munkát vállalsz online

Keress pénzt online olyan webhelyeken, mint az Upwork, a Fiverr és a Freelancer.com. Ezek az oldalak különféle szabadúszó munkák elvégzésére kínálnak lehetőséget, például írásra, programozásra, tervezésre, marketingre, adatbevitelre és virtuális asszisztensként való munkavégzésre. Jól beszélsz egy második nyelvet? Nézd meg az olyan oldalakat, mint a Gengo vagy a Blend Express, vagy szerezz üzletet egy saját weboldalon keresztül. Bármilyen szabadúszó munkát is végzel, kövesd nyomon az általad nyújtott munkák általános árát, hogy tudd, nem számítassz-e túl sokat vagy túl keveset. Tudd meg, hogyan kezdj bele az Upworkön.

Teljes idő: Eltarthat egy darabig, mire megkapod az első fellépését.

Beállítás: 24 óra.

Mennyire könnyű elindulni: Könnyen, ha megvan a szakértelem.

Milyen gyorsan kapsz fizetést: Oldalanként változik.

2. Weboldalak és alkalmazások tesztelése

Egy másik módja az otthoni pénzkeresésnek az olyan oldalakon, mint a UserTesting.com. Fizetést kapsz a gondolataidért, hogy mennyire jól - vagy kevésbé jól - működtek bizonyos webhelyek és alkalmazások. Egy rövid tesztet kell kitöltened ahhoz, hogy elfogadjanak, majd a teszt típusától függően fizetnek neked.

Teljes idő: A jóváhagyási idő változhat.

Beállítás: Kevesebb mint egy óra.

Mennyire könnyű elindítani: Könnyen, ha rendelkeelk a technikai felszereléssel és elvégzed a mintatesztet.

Életkori küszöb: 18+.

Milyen gyorsan kapsz pénzt: Hét nap.

3. Feladatok felvétele az Amazon Mechanical Turk oldalán.

Még az automatizálás korában is vannak olyan munkák, amelyekhez emberi kézre van szükség. A vállalatok gyakran kiszervezik ezeket a munkákat olyan szolgáltatásokon keresztül, mint az Amazon Mechanical Turk. "Munkásként" a rád bízott feladatok lehetnek unalmasak - képek címkézése, videók átírása, nyugták osztályozása -, és néhány perctől néhány óráig tarthatnak. Az ideiglenes munkáltatók vagy "kérők" meghatározzák az egyes feladatok árát, és jóváhagyják a kész terméket, mielőtt kifizetnek.

Ez teret engedhet a csalásoknak, ezért végezzenek utánajárást. Csatlakozz egy olyan közösséghez, mint az MTurk Crowd fórum, vagy az MTurk és a Turker Nation alredditek, amelyek el tudnak terelni a csaló kereskedőktől. Ezek a közösségek és a "munkatársak" válaszolhatnak a kérdésekre, és reális képet adhatnak arról, hogy mennyi pénzre számíthatsz. Olvasson többet a Mechanical Turkről, mint a gyors online pénzkeresés lehetőségéről.

Teljes idő: Néhány nap, amíg kiderül, hogy jóváhagyják-e.

Beállítás: A választott feladattól függ.

Mennyire könnyű elkezdeni: Könnyen, ha bizonyos készségekkel rendelkezel.

Korhatár: 18+.

Milyen gyorsan kapsz fizetést: A munka jóváhagyását követően kapod meg a fizetést, ami akár 30 napot is igénybe vehet.

Hogyan lehet pénzt keresni otthonról

Néhány mellékálláshoz még csak ki sem kell mozdulnod otthonról. Vagy ha mégis, akkor az csak egy rövid séta a háztömb körül egy szőrös baráttal. Az otthonról végzett munka egy kis kreativitást és kitartást igényel.

1. Legyél kutyasétáltató vagy kutyaszitter

Szereted a kutyákat? Keress pénzt azzal, hogy kutyasétáltató leszel. Az olyan alkalmazások, mint a Wag és a Rover, igény szerinti kutyasétáltatást kínálnak, így akkor vehetsz fel sétákat, amikor az időbeosztásod engedi. Ha van helyed (és a főbérlőd engedélye, ha bérelsz), kínálhatsz éjszakai kutyapanziót is. Olvassa el az apró betűs részt, ha ilyen szolgáltatásokra szerződik.

Teljes idő: Az ügyfélkör kiépítése időbe telhet.

Beállítás: Körülbelül egy hétig tart.

Mennyire könnyű elindítani: Szereted a háziállatokat? Akkor máris indulhatsz.

Életkori küszöb: 18+.

Milyen gyorsan kapsz fizetést: Két naptól egy hétig.

2. Fel nem használt ajándékkártyák értékesítése

Keress extra pénzt a fel nem használt vagy részben használt ajándékkártyák eladásával egy olyan webhelyen, mint a CardCash vagy a GiftCash. Ezek a webhelyek azt állítják, hogy a kártya értékének akár 92%-át is kifizetik. A CardCash oldalon el is cserélheted a kártyádat egy olyanra, amelyet használni fogsz. Olvass többet arról, hogy mi a teendő a nem kívánt ajándékkártyákkal.

Teljes idő: Az ajándékkártya népszerűségétől függ.

Beállítás: Egyszerű.

Mennyire könnyű elindítani: Minél több ajándékkártyát tud eladni, annál jobb.

Életkori küszöb: Elég idős ahhoz, hogy legyen hitelkártyája.

Milyen gyorsan kapsz pénzt: Értékesítési módtól függően változik.

Hogyan lehet pénzt keresni offline

Vannak online és otthoni módszerek a plusz pénzkeresésre - és van egy harmadik alternatíva: az offline. A gig-gazdaságnak ez a változata talán egy kicsit több lábmunkát igényel, de az előnyök jelentősek lehetnek. Íme, a pénzkeresés offline módjai:

1 Adja el használt ruháit

Egy nő a ruhái eladásával keres plusz pénzt.

A már nem hordott ruhák eladása gyors módja a pénzkeresésnek. Kezdje a helyi bizományi boltokkal, hogy gyorsabban pénzt keressen, vagy használja az olyan oldalakat, mint a ThredUp és a Poshmark, hogy vevőket találjon. Ha az online utat választja, ügyeljen arra, hogy tiszta, jól megvilágított fotókat készítsen a darabjairól, és kutasson hasonló tárgyak után, hogy versenyképes árakat határozzon meg. Tippeket kaphatsz a ruháid eladásához.

Teljes idő: Értékesítési csatornánként változik.

Beállítás: Egyszerű és gyors. Egyszerűen elmehetsz egy bizományi boltba, vagy megtöltesz egy dobozt ruhákkal, és beküldöd.

Mennyire könnyű elkezdeni: Könnyen. A szekrény kitakarítása lehet a legnehezebb rész.

Életkori küszöb: Bármilyen.

Milyen gyorsan kapsz fizetést: Értékesítési csatornánként változik.

2. Régi telefonok, elektronikai cikkek készpénzért cseréje

Van egy régi telefonod, iPadje vagy játékrendszere? Add el egy olyan oldalon, mint a Swappa vagy a Gazelle. Nézze meg az Amazon becserélési programját, amely Amazon-ajándékkártyákban fizeti ki a résztvevőket - és az eBayen is. Ha nagyon sietsz, próbáld ki az ecoATM kioszkot, amely helyben készpénzt kínál a készülékedért.

Teljes idő: Rengeteg lehetőség, így a ráfordított idő változó lesz.

Beállítás: Gyerekjáték.

Mennyire könnyű elindítani: Könnyen. Van telefonja, eladja a telefont.

Korhatár: Bármilyen.

Milyen gyorsan kapsz fizetést: Attól függően változik, hogy hol adod el.

3. Bébiszitterkedj

A főiskolásoktól a friss nyugdíjasokig mindenki kereshet pénzt azzal, hogy mások gyermekeire vigyáz. A barátok és a családtagok szóbeli ajánlása még mindig nagyszerű módja a kezdésnek, de a Care.com vagy a Sittercity oldalon is ingyenesen létrehozhatsz egy profilt, hogy kiterjeszd a hatóköröd. Jegyezz meg minden speciális készséget, például újraélesztési képesítést, hogy még jobban eladhatóvá tedd magad.

Teljes idő: Az online beállítás perceket vesz igénybe; a szomszédságból történő ajánlások egy ideig eltarthatnak.

Beállítás: Csak percek.

Mennyire könnyű elindítani: A legfontosabb a hírverés.

Korhatár: Nagyon fiatal, ha ajánlóleveleket használsz. 18 év felettiek online.

Milyen gyorsan kapsz fizetést: Amikor a szülők hazajönnek.