, 2022/10/7

Kezdjük a legnyilvánvalóbb okkal: Aktfotók. A tiéd? Valaki másé? Egyáltalán nincs ezzel semmi baj. Sokan csinálják őket! De tényleg kényelmesen érzed magad, ha tudod, hogy egy véletlenül félrecsúszott iPhone-ra van szükséged ahhoz, hogy egy vadidegen hozzáférjen az intim képeidhez?

Miért akarná bárki is elrejteni a fotókat

Én naponta talán kétszer veszítem el az iPhone-omat, és alig hagyom el az otthonom. Ha esetleg elveszítenéd a telefonodat, a lehető legnehezebbé akarod tenni, hogy az emberek megtalálják a képeket. Lehet, hogy nem aggódsz a telefonod elvesztése miatt, vagy amiatt, hogy idegenek megnézik a képeidet. Talán inkább amiatt aggódsz, hogy megmutatod a barátaidnak a klassz képeket, amiket épp most készítettél, és véletlenül elgörgetsz egy képet a seggedről! Mármint, előfordul.

Van egy csomó alkalmazás, amellyel elrejtheted az aktképeket, és más módon is biztonságosan tárolhatod az érzékeny képeket a telefonodon, de ezek miatt nem feltétlenül kell aggódnod, ha az iPhone "Fotó elrejtése" funkcióját használod. Nem biztos, hogy az aktképek az egyetlen olyan fotók az iPhone-odon, amelyeket el akarsz rejteni. Lehet, hogy egyáltalán nem készítesz ilyeneket, és ez rendben is van, de fontold meg a különböző egyéb lehetőségeket.

Ünnepekre, születésnapokra vagy bármilyen különleges ajándékozási alkalomra készíthetett olyan fényképet, amit másnak szeretne ajándékozni. És ha együtt lógsz az illetővel, nem szeretnéd, hogy véletlenül megtalálja az ajándékát a telefonodon, pedig titokban kellett volna tartanod! A fényképek elrejtése egy alattomosan jó húzás, ha arról van szó, hogy a meglepetés ajándékok tényleges meglepetés maradjanak.

Vagy talán van egy nem is olyan titkos szelfi rejtekhelyed, amit nem feltétlenül szeretnéd, hogy mindenki lásson. Természetesen nem vagyunk szelfi-ellenesek, de ha szeretsz szelfiket készíteni, és nem érzed jól magad, ha szuperelérhető helyen tartod őket, akkor az iPhone-od rejtett albuma tökéletes hely lehet a képek tárolására.

Hogyan rejtsd el a fotókat iPhone-on

Lépj be az iPhone fotógalériájába, és keresd meg azt a fotót vagy azokat a fotókat, amelyeket el szeretnél rejteni. Koppints a "Kiválasztás" gombra a jobb felső sarokban, majd koppints a fényképre vagy fényképekre a kiválasztásukhoz. Ezután menj az iPhone képernyőjének bal alsó sarkába, és koppints a "Megosztás" ikonra - egy kis dobozra, amelyben egy nyíl mutat felfelé. Ne aggódj, ennek az ikonnak a kiválasztása valójában nem fogod "megosztani" a fényképeid.

Ezután görgess lefelé a megosztási lehetőségek mellett, és koppints a "Elrejtés" funkcióra, amelyet egy szemgolyó szimbóluma jelöl, rajta egy vonallal. Ha a rendszer kéri, koppints a "Fénykép elrejtése" lehetőségre. Ez a fénykép vagy a fényképek kiválasztása mostantól a "Rejtett albumban" lesz, amelyet a fényképek menüpontban találsz, és egészen lefelé görgetve a "Segédprogramok" rész alatt, ahol a "Rejtett" felirat található, amelyet ugyanaz a szemgolyó ikon jellemez, mint korábban.

Koppints a "Rejtett" gombra, hogy megnézd az iPhone-odon lévő rejtett fényképeket.

Mashable kép

Hol találod meg a "Rejtett albumot" Credit: Andy Moser. Mit szólnál egy rejtett album készítéséhez az iPhone-odon?

Talán nem elégszel meg az egyes fotók egyszerű elrejtésével, és szeretnéd megtanulni, hogyan készíthetsz rejtett albumokat és navigálhat azokban az iPhone-on is. Ha ez a helyzet, akkor a következőt kell tenned:

Menj az iPhone beállításaihoz, és görgess le a "Fotók" menüpontra. A "Fotók" beállításaiban görgess lefelé, ahol az áll, hogy "Rejtett album". Ettől jobbra lesz egy kapcsoló. Ha a kapcsoló zöldre világít és jobbra vált, az azt jelenti, hogy a "Rejtett album" megjelölés (nem maguk a fényképek) az "Albumok" lapon a "Segédprogramok" alatt fog megjelenni.

Ha a "Rejtett album" ki van kapcsolva, az iPhone-on lévő rejtett album többé nem jelenik meg a "Segédprogramok" alatt, mint korábban, ami azt jelenti, hogy senki sem férhet hozzá a rejtett fényképekhez. Kikapcsolhatod anélkül, hogy attól kellene tartani, hogy a rejtett fényképek törlődnek. Amint visszakapcsolod, a rejtett fényképalbumod ott lesz, ahol korábban volt.

Kérünk, vedd figyelembe, hogy ha valaki ismeri az összes információt, amit ebben a történetben tárgyaltunk - hogyan lehet elrejteni a fényképeket egy iPhone-on, és hogyan lehet hozzáférni az iPhone-ok rejtett albumaihoz -, akkor eleget tudsz ahhoz, hogy hozzáférj a lopakodva elrejtett fényképekhez, még akkor is, ha megtetted ezeket az óvintézkedéseket.

Az iPhone-ok "Fotó elrejtése" funkciója nem jelent 100 százalékos biztonságot a fotók elrejtésére. Ehhez az Apple-nek valamilyen jelszó/ujjlenyomat/arcazonosító biztonsági rendszert kellene bevezetni, hogy korlátozd a rejtett fényképekhez való hozzáférést. Valahogy még nem tartunk ott. Akárhogy is van, az iPhone "Fotó elrejtése" funkciójának kihasználása még mindig remek ötlet, hiszen mindig van rá esély, hogy valaki, aki átnézi a telefonodat, nem ismeri ezeket az információkat. Ezért a "Fotó elrejtése" funkció használata még mindig azt jelenti, hogy jobban jársz, mint korábban, és nem kerül semmibe, így azt mondjuk, hogy könnyen megér egy próbát.