, 2022/10/7

Így hajtogathatod össze a legegyszerűbben a burritót, hogy ne essen szét rajtad! Ügyelj arra, hogy a tortilla oldalát először húzd befelé, és minden rendben lesz a konyhádban! Tartsd észben, hogy a burritók általában lisztből készült tortillákból készülnek, amelyek körülbelül 10-12" átmérőjűek.

Így hajtogathatod össze a legegyszerűbben a burritót

Győződj meg róla, hogy a tortilla meleg.

Először a tortillát kell felmelegíteni! Ettől a tortilla hajlékonyabb lesz, és kevésbé hajlamos a repedezésre. Szerintem a legegyszerűbb módszer, ha csak egy száraz serpenyőt használsz közepesen magas hőfokon. Adj neki 30-60 másodpercet, hogy felmelegedjen, és ha profinak érzed magad, megfordíthatod, hogy mindkét oldalát felmelegítsd.

2. lépés: Helyezd a töltelékeket a közepére vagy a közepétől délre.

A burrito méretének maximalizálása érdekében a töltelékeket középre helyezheted. Ha a töltelékeket közvetlenül a középpont alatt helyezi el, az szorosabb illeszkedést eredményezhet, de korlátozza a burritóba rakható mennyiséget. Én általában nagyon megtöltöm a burritóimat! Szerintem akkor a legjobb az ízük, ha a töltelékek és a tortilla aránya magas.

3. lépés: Húzd fel a tortilla oldalait, és enyhén tartsd a helyén az ujjaiddal.

4. lépés: az ujjaiddal tartsd a helyén az oldalakat, miközben a hüvelykujjaddal megfogod a tortilla alját, és ráhajtod a töltelékre.

5. lépés: Tűrd a tortillát szorosan a töltelékek köré, és tekerd fel!

Könnyű, ugye?

És egyébként én szinte mindig ropogósra sütöm a burritót tálalás előtt. Egy száraz serpenyőt használok közepes-magas hőfokon, és oldalanként 1-2 percet adok neki, vagy amíg világosbarna színt kap. Ha Pro-t szeretnél forgatni, akkor egy evőkanál zsiradékban ropogósra piríthatod.

És most, hogy már szakértője vagy a burrito feltekerésének, jöhet a mókás rész - eldöntheted, mit tegyél bele!

Itt vannak az utóbbi időben a kedvenc lehetőségeim:

Csírkés burritók avokádós salsa verde vel

Ezeket a burritókat állandóan készítem, és az avokádó salsa verde a kulcs! A zöld szósznak olyan nagyszerű íze van, hogy könnyen építhetsz rá ételeket -- és én ezt teszem!

Chorizo reggeli burrito

Ki ne szeretné a reggeli burritót?! Tomatillo-Chipotle Salsa-t használok ezekhez a gyönyörűségekhez, és igazi csemege a lusta hétvégi reggeleken!

Könnyű lenne minden elismerést a chorizónak adni ezekben az epikus reggeli burritókban. De a paradicsomos salsa az, ami igazán feldobja őket. Annyira finom! mexicanplease.com

Barbacoa marhahús burritos

A nagy adag barbacoa elkészítésének egyik előnye, hogy a hét hátralévő részében burritókat készíthetsz! A Pico de Gallo nagyon jól illik ehhez a marhahúshoz, ezért nagyon ajánlom, hogy próbáld ki ezt a kombinációt.

A frissen készített Pico de Gallo a Barbacoa marhahússal és a Guacamole-val kombinálva teszi ezeket a burritókat énekelni! A lassú tűzhely barbacoa nagyszerűen működik, de nyugodtan használjon bármilyen aprított marhahúst, ami kéznél van. Annyira jó! mexicanplease.com

A jelenlegi kedvenc burritóm

És ez az a burrito, ami miatt elkezdtem: csirke, sajt, mexikói rizs, paradicsomos-chipotle salsa és guacamole! Ha a semmiből készíted az összetevőket, hihetetlen ízeket kapsz, és mindenképpen érdemes kipróbálni -- még akkor is, ha a fehérje kiválasztásánál kreatívan szeretnél eljárni!

Oké, szóljatok, ha bármilyen kérdésetek van a burrito hajtogatásával, vagy bármelyik töltelékvariációval kapcsolatban!

És ne felejtsd el ropogósra sütni a burritókat, miután feltekerted őket, mert ettől sokkal ízletesebbek lesznek.

Sok sikert!