, 2022/10/7

Néha sietünk, és elfelejtünk valamit, például az iPhone 13-at. De attól még a boltban kell vásárolnunk! Akkor mit tegyünk? Nos, ha elfelejtetted az iPhone-odat és a pénztárcádat, de még mindig nálad van az Apple Watch, akkor használhatod az Apple Payt a vásárláshoz.

Hogyan vásárolhatsz az Apple Pay alkalmazással az Apple Watch-on

Az Apple Pay használata az Apple Watch-on

Amennyiben beállítottál és hozzáadtál egy vagy több bankkártyát, az Apple Pay segítségével vásárolhatsz az Apple Watch-odról:

Kattints duplán az oldalsó gombra, és tartsd az Apple Watch-ot néhány centiméteren belül az érintésmentes olvasóhoz, hogy használhasd az alapértelmezett bankkártyádat.

Nyomd meg a Digital Crownt, hogy visszatérj az óra számlapjára, miután egy enyhe zümmögést érzel a fizetés megerősítéséhez. Kattints duplán az Apple Watch oldalsó gombjára, ha más kártyát szeretnél használni a vásárláshoz. Húzd balra vagy jobbra, és válaszd ki a használni kívánt kártyát. Az új kártya kiválasztásával tartsd az Apple Watch-ot az olvasó közelébe a fizetéshez.

Nyomd meg a Digital Crown-t, hogy visszatérj az óra számlapjára, amíg egy halk zümmögést nem érzel a fizetés megerősítésére. Amint látod, az Apple Pay vásárlás viszonylag fájdalommentes és működik, mint a karikacsapás!

Új Apple Watch-ot keresel?

Mindenképpen nézd meg az év legjobb Apple Watch-óráit, köztük az Apple Watch Series 7-et. Örülni fogsz, hogy megtetted.

Az Apple Pay használata

Ha iPhone-t használsz, az Apple Pay a legegyszerűbb módja az érintés nélküli fizetés használatának. A digitális pénztárcaszolgáltatás nem csak ingyenesen használható, de már be is van építve a telefonodba.

Az Apple Pay úgy működik, hogy a Tárca alkalmazáshoz hozzáadhatod a bankkártya vagy hitelkártya digitális változatát. Ha már beállította, az Apple Payt online, az alkalmazásokban és személyesen is használhatja vásárlásra anélkül, hogy fizikai hitelkártyát, készpénzt vagy külön pénztárcát kellene magánál tartania. Az Apple Payt arra is használhatod, hogy pénzt küldj a barátaidnak és a családodnak az Üzenetek alkalmazáson keresztül. Egyes városokban az Apple Payt akár a tömegközlekedési bérlet helyettesítésére is használhatod.

Általában az Apple végigvezeti az Apple Pay beállításán, amikor először indít egy új készüléket. De ha valamiért mégsem, itt van minden, amit tudnod kell az induláshoz, valamint néhány tipp a használatához.

Az Apple Pay beállítása

Mindegy, hogy milyen eszközön állítod be, az első lépés mindig az, hogy ellenőrizd, kompatibilis-e a készüléked. Az iPhone-ok esetében ez minden Touch ID-val vagy Face ID-val rendelkező modell, az iPhone 5S kivételével. Az Apple Payt bizonyos Touch ID-val vagy Face ID-val rendelkező iPadeken és a Series 1 óta minden Apple Watch-on is használhatod. A Touch ID-val ellátott Mac modellek szintén támogathatják az Apple Payt. Mindenesetre itt ellenőrizheted, hogy az adott készüléked alkalmas-e.

A következő dolog, amire szükséged lesz, egy támogatott hitel- vagy bankkártya és egy iCloudba bejelentkezett Apple ID. Ha nem vagy bejelentkezve az Apple ID-ddel, akkor a beállítási folyamat során megkérhetünk, hogy jelentkezz be.