, 2022/10/6

Így találhatod meg AirPods-od, akár online, akár offline, akár iPhone-oddal, akár anélkül. Bárki, akinek van egy pár AirPodsja, valószínűleg tapasztalta már, hogy a szoba vagy az utca közepén állva, a fejét vakargatva azon gondolkodik, hogy hol vannak az AirPods-ai.

Hogyan találod meg AirPods készüléked bármilyen helyzetben

A New York-i Metropolitan Transit Authority of New York-i metrók adatai szerint 2019 szeptembere és decembere között a metró rácsain keresztül elejtett 2194 tárgyból 1220 volt AirPods. Hogy az AirPodsod ne számítson bele ebbe a statisztikába, olvass ezekről az okos megoldásokról, hogyan találhatod meg AirPodsodat bármilyen helyzetben. Plusz egy bónusz tipp, hogy soha többé ne veszítsd el az AirPodsodat!

Mi az a Find My App?

A Find My app egy mobilalkalmazás, amelyet az Apple azért hozott létre, hogy nyomon követhesd termékeid helyét használat közben. Ez az alkalmazás a 2010-ben megjelent ikonikus Find My iPhone és Find My Mac alkalmazásokhoz nyúlik vissza. Ahogy az Apple termékei diverzifikálódtak, a helymeghatározó szolgáltatásaik képességeit is növelniük kellett; így született meg 2019-ben a mindenre kiterjedő Find My alkalmazás.

Annak, aki állandóan rossz helyre rakja az AirPods és más Apple-termékei, a Find My alkalmazás mennyei ajándék. Ezzel az alkalmazással könnyedén megkeresheted az eltűnt készülékedet egy térképen, vagy lejátszhatsz egy hangot, hogy azonnal megtaláld. Az iCloud weboldalon keresztül távolról is hozzáférhetsz a készülékedhez, hogy megtaláld az elveszett AirPodsodat, zárold, üzenetet jeleníts meg, vagy törölj minden adatot.

Ez az alkalmazás egyablakos megoldást kínál minden Apple-eszköz elvesztésével kapcsolatos dologra, és kétségtelenül hasznos.

Hogyan találhatod meg AirPodsodat a Find My App segítségével?

Ha elvesztetted az AirPods 1, AirPods 2, AirPods 3, AirPods Pro vagy AirPods Max készülékedet, a Find My alkalmazás hasznos eszköz, amely megkönnyíti a gondjaidat. Mielőtt a Find My alkalmazással nyomon követhetnéd elveszett AirPodsodat, először hozzá kell adnod az alkalmazáshoz. Szerencsére, amíg az iCloud-fiókod aktiválva van azon az eszközön, amelyhez párosítod őket (például az iPhone-odon), az AirPods automatikusan hozzáadódik a Find My alkalmazáshoz.

Az alábbiakban megtalálod a legfontosabb információkat, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a funkcióból.

Az AirPods keresése a Find My irány vagy hang lejátszása funkció használatával

Így követem nyomon az AirPods-omat a Find My alkalmazáson keresztül:

Nyisd meg a Find My alkalmazást, és válaszd az Eszközök lapot.

Az Eszközök fül kiválasztása a Find My alkalmazásban

Kattints az AirPods készülékre az eszközök listájából, vagy kattints az AirPods képére a valós idejű térképen.

Kattintson a Hang lejátszása opcióra, hogy hallja, hol vannak az AirPods készülékek, vagy válassza az Útvonal opciót, hogy el tudjon navigálni az AirPods készülékekhez.

A Hang lejátszása és az Útvonalak opció a Find My alkalmazásban

A közelben lévő AirPods keresése

A következő funkció, amelyet érdemes megnézni a Find My alkalmazásban, a közeli "Find Nearby" helymeghatározási funkció. Mivel a kompatibilis AirPods (jelenleg ez csak az AirPods Pro, AirPods 3 és AirPods Max készülékeket foglalja magában) állandó Bluetooth-jelet bocsát ki, helyüket a közelben lévő készülékek mindig érzékelhetik.

Ez a funkció az AirPods helyét a közelség - akár közel, akár távol - alapján határozza meg. Úgy működik, mint a klasszikus hideg-meleg játék, és az észlelt Bluetooth-jelerősségük alapján megmondja, hogy közelebb vagy távolabb kerülsz-e az AirPodshoz. Az AirTag-felhasználók ismerhetik ennek a funkciónak az alapvető funkcióját, ugyanakkor egyúttal egy kicsit hiányosnak is találhatják. Ehhez a funkcióhoz képest az AirTagek ultraszéles sávú technológiát használnak, ezért képesek fejlett útbaigazítást adni a készülékednek, amely tartalmazza a közvetlen és pontos távolságot is.

Ha szeretnéd kihasználni ezt a funkciót, egyszerűen kövesd az alábbi lépéseket:

Nyisd meg a Find My alkalmazást egy támogatott iPhone vagy iPad készüléken (15.0.1 vagy újabb verzió).

Válaszd ki az App keresése lehetőséget

Az alkalmazás keresése kiválasztása

Válassza ki a megkeresni kívánt AirPodokat

Koppints a "Keresés" lehetőségre. Ha elég közel vagy az AirPodshoz ahhoz, hogy jelet kapj, az alkalmazás megmutatja, hogy az AirPods "melegebb" vagy "hidegebb".

Kattints a Keresés gombra

Az AirPods-ot előzőleg párosítani kell azzal az eszközzel, amellyel meg kívánja találni. Más szóval, nem használhatod egy barátod iPhone-ján a Find Nearby funkciót az AirPods megtalálására, hacsak nem párosítottad korábban az adott iPhone-hoz.

Mi a teendő, ha csak egy AirPod vagy AirPod Pro hiányzik?

Az AirPods és az AirPods Pro esetében az egyik fülhallgató elvesztése meglehetősen gyakori, és ez nagyon frusztráló lehet. Szerencsére az Apple megoldotta ezt a problémát azzal, hogy a felhasználók a Find My alkalmazás segítségével egyszerre csak egy fülhallgatót találhatnak meg. A folyamat nagyjából ugyanaz, mintha bármit keresnénk az alkalmazással, Az egyetlen különbség, hogy minden egyes AirPodot egy eszközként kell kezelni. Íme, hogyan:

Nyisd meg a Find My alkalmazást > Eszközök > AirPods.

Használd a Hang lejátszása vagy az Útvonalak funkciót az egyik fülhallgató megkereséséhez.

Tedd vissza a fülhallgatót a tokba, és várd meg, amíg a térkép frissül. Ha a térkép nem frissül azonnal, egyszerűen indítsd újra az alkalmazást.

Amint megjelenik a másik fülhallgató helye, ismét használd a Hang lejátszása vagy az Útvonalak funkciót a megtalálásához.

Hogyan találod meg az Airpods-okat, ha azok offline állapotban vannak?

A Find My funkcióval kapcsolatban az egyik probléma, hogy csak az "online" AirPodokkal működik. Amint az AirPods offline állapotba kerül, a valós idejű követés megszűnik. Ehelyett csak az utolsó online tartózkodási helyükről kap tájékoztatást, ami nem biztos, hogy pontos, különösen akkor, ha valaki felvette őket, vagy ha egy mozgó járművön hagyták őket.

Az AirPods akkor válik "offline" állapotúvá, ha zárt töltőtokban hagyják, vagy ha nincs hátralévő akkumulátor-élettartamuk. Az AirPods 5 órás akkumulátor-élettartamával ellentétben az AirPods Max 72 órán át marad aktív a tokon kívül és 18 órán át a tokon belül, mielőtt offline állapotba kerülne az akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében. Itt jön a képbe az iOS 15-tel együtt kiadott Lost Mode funkció.

Míg a régebbi rendszerek segítettek neked az AirPods megtalálását célzó egyéni keresésben, az Elveszett mód inkább egy keresőcsapat alkalmazásához hasonlít.

Ez a rendszer túlmutat a saját készülékeden, és kiterjeszti a keresést mások iPhone-jaira és iPadjeire is. Ha az AirPodsodat megtalálják ebben a baráti hálózatban, a készülékeden keresztül értesítést kapsz a helyéről.

Ha például az AirPods-od egy zárt töltőtokban van, és valaki véletlenül felveszi, és megpróbál csatlakozni hozzájuk, automatikusan egy sor értesítésen megy keresztül. Egyrészt a Find My értesíteni fog arról, hogy az AirPods ismét online van. Lehetősége lesz arra is, hogy értesítse a megtalálót az elérhetőségeiről.

Ez a funkció kizárólag az AirPods Pro, az AirPods Gen 3 és az AirPods Max készülékekre vonatkozik.

Az elveszett mód engedélyezése az AirPods 3, az AirPods Pro vagy az AirPods Max készülékeken

Az Elveszett mód funkció előtt az offline AirPods keresése könnyen zsákutcába vezethet. Ez a funkció új reményt ad az AirPods felhasználóknak, és elősegíti a közösségi érzést az iOS-felhasználókon belül.

Íme, hogyan kapcsolhatod be az Elveszett módot:

A Find My alkalmazásban az Eszközök alatt válaszd ki az eltűnt AirPods-okat. Az AirPods kiválasztása az eszközök listáján.

Az Elveszettként való megjelölés alatt válaszd az Aktiválás lehetőséget az Elveszett mód engedélyezéséhez.

Elveszett mód aktiválása

Kattints a Folytatás gombra.

Koppints a Folytatás gombra

Koppints a Folytatás gombra

Választhatod, hogy üzenetet hagysz-e elérhetőségeiddel annak, aki megtalálja az elveszett AirPods-t. Ez automatikusan megjelenik az illető iOS-eszközén, amint csatlakozik az AirPodshoz.

Elveszett módban megjelenő elérhetőségi adatlap

Kapcsolatfelvételi űrlap az Elveszett módban

A véglegesítéshez válaszd az Újra aktiválni lehetőséget.

Elveszett mód aktiválásának véglegesítése

Hogyan találhatod meg az Airpods készüléket iPhone nélkül?

Bár az AirPods egyértelműen iPhone vagy iPad készülékre készült, többnyire kompatibilisek az Android telefonokkal és más Bluetooth-eszközökkel is. Ennek eredményeképpen sokan használják a nagyon népszerű AirPods-t Android-telefonokkal vagy más, nem Apple-eszközökkel.

Néhány funkció azonban, például a Find My alkalmazás kizárólag iOS-eszközökre vonatkozik. Így amikor ezek a felhasználók azon kapják magukat, hogy "Meg kell találnom az AirPods-omat." Azt gondolhatják, hogy nincs szerencséjük. Szerencsére továbbra is használhatják az iCloud webhelyet vagy más Play Store alkalmazásokat.

Az AirPods keresése az iCloud webhely használatával. Azok a nem iPhone-felhasználók, akiknek AirPodsuk van, vagy azok az iPhone-felhasználók, akik nem férnek hozzá a telefonjukhoz, a Find My továbbra is elérhető az iCloud-weboldalon keresztül.

Az AirPods megtalálásához az alábbi módon navigálhatsz a webhelyen:

Nyiss meg egy böngészőt, és látogasson el az iCloud.com/find oldalra. Győződjön meg róla, hogy be van jelentkezve az iCloud-fiókjába.

Jelentkezz be az iCloudba

Válaszd ki az Összes eszköz, majd az iPhone készüléket.

Kattints a Hang lejátszása gombra az AirPods megkereséséhez.

Sajnos a Directions opció mobilitási okokból nem érhető el, ha az iCloud weboldalát asztali géppel éred el.

AirPods keresése egy harmadik féltől származó alkalmazással

Természetesen az Android-felhasználóknak számos harmadik féltől származó alternatívája van a Find My alkalmazásnak. Bár ezek az alkalmazások nem feltétlenül kompatibilisek teljes mértékben az AirPods-szal, mivel nem használják az Apple összes saját funkcióját, mégis hasznosnak bizonyulnak. Az egyik ilyen alkalmazás Hendrik Folkerts Wunderfind nevű alkalmazása: Find Lost Device - Headphones, amely a Play Store-on keresztül érhető el.

Wunderfind -- harmadik fél AirPods keresője

Az alkalmazás úgy működik, hogy egy "eszközradaron" keresztül segít megtalálni a csatlakoztatott eszközöket. Ez az eszközradar nagyon hasonlóan működik, mint a Find Nearby funkció, egy távolsági pontszámot ad, amely megmondja, hogy közeledsz-e az eszközhöz, vagy távolodsz tőle. Igen, sajnos ez csak a csatlakoztatott eszközökre vonatkozik. Ha meg akarom találni a lecsatlakoztatott AirPods-omat, akkor más módszerrel kell próbálkoznom.

Az Apple Find My alkalmazásához vagy az AirTagshez képest a Wunderfind alapszintűnek fog tűnni. Nincsenek térképek, nincsenek iránymutatók, és nincs az elveszett készüléket kereső más telefonok széles körű hálózata, csak a megjelenített távolság. Nehéz esetekben úgy érezheted, hogy alapvetően háromszögeléssel határozod meg az AirPods helyét, de meg fogod találni.

Bónusz: Az Apple szakértő trükkje, hogy ne veszítsd el újra az AirPodsodat

Ha utazáskor vagy ügyintézéskor magaddal viszed az AirPods-okat, jó eséllyel előfordult már veled, hogy paranoiásan érezted, hogy egy-két alkalommal hátrahagytad őket. Mivel az egyik legjobb módja annak, hogy megtaláljam az AirPods-om, ha eleve nem veszítem el, mindig bekapcsolom az új "Értesítés elhagyáskor" funkciót.

Az Értesítés, ha hátrahagyják funkció az AirTagekkel, a Find My keresőben elmentett más eszközökkel és az Apple Silicon rendszerrel rendelkező Mac-ekkel is működik. Ha olyan helyen hagyod az AirPods-okat, ahol nem szabadna otthagyni őket (a helyszínek beállításáról hamarosan bővebben), a telefonod automatikusan figyelmeztetni fog (legfeljebb 24 órán keresztül), hogy hátrahagytad őket.

Az iPhone 12 vagy újabb iPhone 12 készülékkel a következő lépésekkel állíthatod be a funkciót az AirPods Pro, az AirPods Max vagy az AirPods (3. generációs) készülékekhez:

Válaszd ki az AirPods készülékeit a Find My app Eszközök lapján.

Érintsd meg az AirPods elemet a Find My

Az AirPods megérintése a Find My alkalmazáson

Érintsd meg az Értesítések > Értesítés, ha hátrahagyta.

A készülék értesítéseinek aktiválása a Find My alkalmazásban

Az eszközértesítések aktiválása a Find My alkalmazásban

Kapcsold be a Notify When Left Behind (értesítés, ha hátrahagyják) lehetőséget (úgy, hogy a fehér kör jobbra legyen).

Az 'Értesítés, kivéve AT' alatt koppints az Új helyszín elemre, és adj hozzá olyan helyeket, ahol szívesen hagyod az AirPods készüléket.