, 2022/10/10

A JAR-fájl kiterjesztését .jar-ról .zip-re változtassa. Kattintson a jobb gombbal a JAR-fájlra, és válassza az Összes kivonatolása lehetőséget. Tekintse meg a megnyitott JAR-fájl tartalmát a fájlrendszerben. A JAR fájl csak egy ZIP fájl? A Java JAR-fájl valójában csak egy ZIP-fájl.

Hogyan nyissuk meg a jar fájlokat

A Java-alkalmazások több száz vagy akár több ezer osztályból, tulajdonságfájlból és egyéb leletből állhatnak. Amikor egy Java-alkalmazást csomagolunk, az összes ilyen erőforrást egyetlen tömörített fájlba csomagoljuk.

JAR-fájl megnyitása

Egy JAR-fájl megnyitásához bármelyik szabványos ZIP segédprogramot használhatod. Természetesen, mivel a Java Java, nem nevezhetünk egy ZIP-fájlt egyszerűen ZIP-fájlnak. Valami aranyos nevet kell adnunk neki. Így a Java-ban JavaBeans-t hozunk létre.

És hol kell tárolni a JavaBeans-t? Egy jar fájlban kell tárolni őket. Ezért használjuk a Java-ban a JAR kifejezést, és nem a ZIP-et.

De a tény az, hogy ha megnyitsz egy Java JAR fájlt, akkor valójában csak egy ZIP fájlt nyitsz meg, amely tartalmazza az összes erőforrást, amelyre egy Java alkalmazásnak szüksége van a futtatáshoz.

Mit jelent a JAR?

A JAR egy rövidítés, amely a Java ARchive kifejezés rövidítése. Mivel a JAR egy rövidítés, minden betűt nagybetűvel írunk. A teljes "jar" szót is úgy ejtjük ki, hogy "jar". Nem mondjuk ki az egyes betűket külön-külön, mint a JDK vagy a JRE esetében.

Java JAR Zip-fájl

A Java JAR fájl egy szabványos tömörítési algoritmust használ, amelyet olyan programok használnak, mint a 7-Zip és a Gzip.

Futtatni vagy megnyitni egy JAR fájlt?

Néha, amikor valaki a "JAR-fájl megnyitása" kifejezést használja, valójában úgy érti, hogy egy JAR-fájlt akar futtatni.

Egy JAR-fájl futtatásához először a Java-t kell telepíteni a számítógépedre. A Java telepítése után futtasd a JAR-fájlt a parancssoron a következő paranccsal:

ésva -jar jarfilename.jar

Ez megkeresi a JAR-fájlban a main-osztályt, és futtatja azt.

A JAR fájl tartalmának kicsomagolása

A Java telepítésekor a Java JAR segédprogram is telepítésre kerül. Ez a segédprogram egyaránt képes JAR-fájlok létrehozására és JAR-fájlok megnyitására.

Ahhoz, hogy a Java JAR segédprogrammal a JAR fájl tartalmát a fájlrendszerbe kicsomagoljuk, csak adjuk ki a következő parancsot:

jar xf jar-fájl-név [megnyitandó fájlok]

JAR fájl megnyitása Java parancs

JAR opció Jelentése

jar A JAR fájlok létrehozására és megnyitására szolgáló Java segédprogram.

x opció A JAR-ban lévő fájlok kicsomagolását jelzi.

f opció Megadja a megnyitandó JAR nevet.

jar-file-name A megnyitandó és kinyert JAR fájl neve

files-to-open Választható parancs annak megadására, hogy a JAR mely fájljait kell megnyitni és kinyerni.

A vizsgált Java JAR fájl

A JAR-fájl fontos artefaktum a Java nyelven történő agilis szoftverfejlesztés világában.

Valójában azonban a JAR-fájl csak egy ZIP-fájl más kiterjesztéssel. Ha valaha is meg kell nyitnia egy JAR-fájlt, bármelyik ZIP segédprogram, amely szabványos tömörítési algoritmust használ, bőven elegendő a feladat elvégzéséhez.