, 2022/9/27

A How to Sell Drugs Online (Fast) egy német coming-of-age dark humoros krimi streaming televíziós sorozat, melynek társszerzői Philipp Käßbohrer és Matthias Murmann. A hat epizódból álló első évad 2019. május 31-én jelent meg a Netflixen. A sorozat főszereplői Maximilian Mundt, Anna Lena Klenke, Danilo Kamperidis, Damian Hardung, Luna Baptiste Schaller, Leonie Wesselow és Bjarne Mädel.

Hogyan lehet online kábítószert eladni film

A második évad premierje 2020. július 21-én volt a Netflixen. 2020. július 28-án a Netflix megújította a sorozatot egy harmadik évaddal. 2021. július 27-én volt a premierje. 2022. augusztus 12-én a dwdl.de-nek adott interjúban Matthias Murmann és Philipp Käßbohrer alkotók elmondták, hogy a Netflix zöld utat adott a negyedik évadnak.

A How to Sell Drugs Online (Fast) a fiktív Rinselnben (Észak-Rajna-Vesztfália, Németország) játszódik, és a középiskolai kitaszított és stréber Moritz Zimmermann szemszögéből meséli el. A sorozat Moritzot és barátját, Lenny Sander-t követi, akik az online ecstasy eladásával próbálják újraéleszteni Moritz szerelmét a volt barátnője, Lisa Novak iránt. A kis üzlet hamar kicsúszik az irányítás alól, és Moritz és Lenny megtanulják, hogy milyen következményekkel jár a nagyszabású drogkereskedelem. A sorozatot egy igaz történet ihlette, amely 2015-ben történt Lipcsében. Maximilian Schmidtet, a tévésorozat ihletőjét hét év börtönbüntetésre ítélték.

Szereplők és karakterek

Maximilian Mundt mint Moritz Zimmerman, egy kockafejű középiskolás diák és a MyDrugs vezérigazgatója. A MyDrugs hatalom- és irányítási vágya ugyanannyi kudarcot okoz a csoportnak, mint sikert. A sorozatban ő a fő narrátor, aki a börtönből meséli el a történetét.

Anna Lena Klenke mint Lisa Novak, Moritz volt barátnője. Az ecstasy iránti vonzódása a fő katalizátor Moritz terveiben, hogy visszavegye őt.

Danilo Kamperidis mint Lenny Sander, Moritz legjobb barátja. Ügyes hacker és videojáték-függő, aki a MyDrugs műszaki igazgatója lesz. Csontritkulás következtében kerekesszékbe kényszerül.

Damian Hardung mint Daniel Riffert, Lisa feltételezett barátja és tipikus középiskolai sportoló. Bár kezdetben Moritz riválisa, később a MyDrugs tagja lesz.

Luna Baptiste Schaller mint Gerda Schwerdfeger, Lisa egyik iskolai barátnője, aki megkedveli Moritzot.

Leonie Wesselow mint Fritzi Neuhaus, Lisa másik barátnője.

Bjarne Mädel mint Jakob "Buba" Otto (1. évad), egy piti drogdíler, aki Rinselnben az ecstasy fő forrása. Egy helyi farm tulajdonosa, amely a Rinselnben jelen lévő albán banda központja.

Roland Riebeling mint Jens Zimmermann, Moritz apja és rendőr. Részt vesz a Rinselnben, majd később a MyDrugsban kialakult droghelyzet megállítására irányuló nyomozásban.

Jolina Amely Trinks mint Marie Zimmermann, Moritz húga. A Zimmermann család szociálisabb tagja, mérsékelt méretű követői vannak az Instagramon. Emellett lelkes lovas, az albán banda tulajdonában lévő istállóban lovagol.

Jonathan Frakes mint Ő maga, aki ismét a Beyond Belief című műsor házigazdájaként szerepel: Fact or Fiction

Lena Urzendowsky mint Milena 'Kira' Bechtholz (2. évad), Lenny online barátnője. A 2. évadban Lenny életének részévé válik, és beleszeret a MyDrugsba.

Maren Kroymann mint Doro Otto (2. évad), Buba anyja és az albán banda vezetője.

Langston Uibel mint Joseph Kammerlander[(3. évad).

Erik Range, más néven Gronkh, mint saját maga, egy YouTuber a 3. évad 3. epizódjában, aki Animal Crossingot játszik.