, 2022/10/11

Rengeteg olyan effekt és videomágia létezik, amelyet hozzáadhatsz a tartalmaidhoz, hogy egy másik szintre emeld azokat. A zöld képernyőtől a sebességváltásokig bármit megtehetsz, hogy videóidat kiemeld a tömegből. De amikor olyan videókról van szó, ahol azt szeretnéd, hogy a közönség figyelmét és tekintetét valami nagyon konkrét dologra összpontosítsd, akkor a zoomolás megtanulása kulcsfontosságú.

Hogyan lehet nagyítani

Hogyan nagyítsunk egy videóra

Ahhoz, hogy videódhoz nagyítási hatást adj hozzá, válaszd ki a klipet, és nyisd meg a szerkesztési menüt dupla kattintással vagy a ceruza ikon kiválasztásával. Ha az átalakítás lapon vagy, egyszerűen növelheted a méretezés méretét, amíg a kívánt méretre nem zoomolsz. Ez a módszer arra is kiválóan alkalmas, hogy kivágd a videó széleit. Ez a méretezés a klip teljes időtartamára érvényes.

Íme egy egyszerű útmutató a kezdéshez.

Válaszd ki a médiát

Miután a videófájlokat az idővonalra helyezted, válaszd ki a nagyítani kívánt klipet, és kattints a ceruza ikonra a szerkesztéshez.

Méretezés a nagyításhoz

Az Átalakítás lapon a Méretezés szakasz segítségével nagyíthatod vagy kicsinyítheted a klipjét. Mozgasd a gombot balról jobbra, és találd meg a klip tökéletes nézetét. A Klipszerkesztő alatt dönthetsz a klip kivágásáról és animálásáról is.

Amikor megvan a megfelelő nagyítás, mozgasd körbe a klipet, keresd meg azt a konkrét területet, amelyre szeretnéd felhívni a figyelmet, és kattints a Változások mentése gombra. Kihívásokat, szöveges átfedéseket és egyebeket adhatsz hozzá, hogy még jobban kihangsúlyozd a lényeget.

Animáld a nagyítást

Ha animálni szeretnéd a zoomot, akkor az animáció lapra léphetsz (amely egy lapra jobbra található). Válaszd ki a kívánt méretezést az elején, majd válaszd ki a végét, és állítsd be a méretezés csúszkát a kívánt értékre.

Hogyan lehet nagyítani vagy kicsinyíteni Macen

Használd ezeket a hozzáférési funkciókat a képernyő egészének vagy egy részének nagyításához. A nagyítás beállításához válaszd az Apple menü > Rendszerbeállítások menüpontot, majd kattints a Hozzáférhetőség gombra. Kattints az oldalsávban a Nagyítás gombra, majd válaszd ki a következő nagyítási funkciók bármelyikét:

Zoom beállítások ablak

Zoomolás billentyűparancsok használatával

Görgetés gesztus használata módosító billentyűkkel a nagyításhoz

Hover-szöveg engedélyezése

Touch Bar zoom engedélyezése

Billentyűparancsok használata a nagyításhoz

Miután kiválasztottad a "Billentyűparancsok használata a nagyításhoz" lehetőséget, a következő billentyűkombinációkat használhatod a nagyításhoz:

Nagyítás

A nagyításhoz nyomd le ezt a három billentyűt együttesen: Option, Command és az egyenlőségjelet (=).

Kicsinyítés

Kicsinyítéshez nyomd le együtt ezt a három billentyűt: opció, parancs és a mínusz jel (-).

Nagyítás váltása

A nagyítás nélküli és a legutóbbi nagyítás közötti váltáshoz nyomd meg ezt a három billentyűt együtt: Option, Command és 8.

Görgetőmozdulat használata módosító billentyűkkel a nagyításhoz

Miután kiválasztottad a "Görgetés gesztus használata módosító billentyűkkel a nagyításhoz" lehetőséget, az egérrel vagy a trackpaddal történő görgetés közben lenyomva tarthatod a Control billentyűt a nagyításhoz. A "Zoom stílus" menü segítségével három zoomolási stílus közül választhatsz: teljes képernyő, osztott képernyő vagy kép a képben.

Teljes képernyős zoom

Osztott képernyős zoom

Kép a képben zoom

Hover-szöveg engedélyezése

A "Hover-szöveg engedélyezése" opció kiválasztása után lenyomva tarthatod a Command billentyűt, majd a mutatót egy elem fölé mozgatva megjelenítheted az adott elem nagyobb, nagy felbontású változatát.

Példa a Hover szövegre a nagyítási beállításokban

A Zoom ablaktábla Beállítások gombjával beállíthatod a szöveg méretét, betűtípusát, helyét és színét.

Az érintősáv zoomolásának engedélyezése

Miután kiválasztottad a "Touch Bar zoom engedélyezése" lehetőséget, megérintheted és lenyomva tarthatod a MacBook Pro Touch Bar-t, hogy a képernyőn megjelenjen a Touch Bar egy nagyobb változata.