, 2022/9/30

Ebben a gyakorlati forgatókönyvben megtanuljuk, hogyan kell feltörni a WiFi jelszót. Káin és Ábel segítségével fogjuk dekódolni a Windowsban tárolt vezeték nélküli hálózati jelszavakat.

Hogyan lehet feltörni a WiFi jelszót

Hasznos információkat is közlünk majd, amelyekkel feltörhetjük a vezeték nélküli hálózatok WEP és WPA kulcsait.

A Windowsban tárolt vezeték nélküli hálózati jelszavak dekódolása

1. lépés) A Cain and Abel eszköz letöltése

Töltsd le a Cain & Abel programot a fent megadott linkről.

Nyisd meg a Cain and Abel programot

2. lépés) Válaszda Dekóderek lapot, és válaszd a Vezeték nélküli jelszavak lehetőséget.

Győződj meg róla, hogy a Decoderek fül van kiválasztva, majd kattintsoa bal oldali navigációs menüben a Vezeték nélküli jelszavakra.

Kattintsoa plusz jellel ellátott gombra

Hogyan lehet feltörni a WiFi jelszót

3. lépés) Megjelennek a jelszavak

Feltételezve, hogy korábban már csatlakoztál egy biztonságos vezeték nélküli hálózathoz, az alábbiakban láthatóhoz hasonló eredményeket fogsz kapni

Wi-Fi hálózat feltörése

4. lépés) Megkapod a jelszavakat a titkosítás típusával és az SSID-vel együtt.

A dekódoló megmutatja a titkosítás típusát, az SSID-t és a használt jelszót.

Összefoglaló

A vezeték nélküli hálózat átviteli hullámait kívülállók láthatják, ez számos biztonsági kockázattal rendelkezik.

A WEP a Wired Equivalent Privacy rövidítése. Olyan biztonsági hiányosságokkal rendelkezik, amelyek más biztonsági megvalósításokhoz képest könnyebben feltörhetővé teszik.

A WPA a Wi-Fi Protected Access rövidítése. A WEP-hez képest biztonságosabb.

A behatolásérzékelő rendszerek segíthetnek az illetéktelen hozzáférés észlelésében.

Egy jó biztonsági szabályzat segíthet megvédeni a hálózatot.

Vezeték nélküli hálózat WEP/WPA kulcsainak feltörése

Lehetőség van a vezeték nélküli hálózathoz való hozzáféréshez használt WEP/WPA kulcsok feltörésére. Ehhez szoftver- és hardvereszközökre, valamint türelemre van szükség. Az ilyen WiFi jelszófeltörési támadások sikere attól is függhet, hogy a célhálózat felhasználói mennyire aktívak és inaktívak.

Olyan alapvető információkkal szolgálunk, amelyek segíthetnek a kezdésben. A Backtrack egy Linux-alapú biztonsági operációs rendszer. Az Ubuntu tetején fejlesztették ki. A Backtrack számos biztonsági eszközzel rendelkezik. A Backtrack többek között információgyűjtésre, sebezhetőségek felmérésére és exploitok végrehajtására használható.

A Backtrack néhány népszerű eszköze a következők;

Metasploit

Wireshark

Aircrack-ng

NMap

Ophcrack

A vezeték nélküli hálózati kulcsok feltörése türelmet és a fent említett erőforrásokat igényel. Legalább a következő eszközökre lesz szüksége

Egy vezeték nélküli hálózati adapter, amely képes csomagok befecskendezésére (hardver).

Kali operációs rendszer.

Legyen a célhálózat hatósugarán belül. Ha a célhálózat felhasználói aktívan használják és csatlakoznak hozzá, akkor a feltörési esélyeid jelentősen javulnak.

Elegendő ismeret a Linux alapú operációs rendszerekről, valamint az Aircrack és a különböző szkriptek működő ismerete.

Türelem, a kulcsok feltörése több tényezőtől függően eltarthat egy ideig, amelyek közül néhányat nem tudsz befolyásolni. Az Ön által nem befolyásolható tényezők közé tartoznak a célhálózat felhasználói, akik aktívan használják azt, miközben Ön adatcsomagokat szimatol.

Hogyan kell biztosítani a vezeték nélküli hálózatokat

A vezeték nélküli hálózati támadások minimalizálásában; egy szervezet a következő irányelveket fogadhatja el

A hardverhez tartozó alapértelmezett jelszavak megváltoztatása.

A hitelesítési mechanizmus engedélyezése

A hálózathoz való hozzáférés korlátozható azáltal, hogy csak a regisztrált MAC-címeket engedélyezi.

Erős WEP és WPA-PSK kulcsok használata, a szimbólumok, számok és karakterek kombinációja csökkenti a kulcsok feltörésének esélyét szótári és nyers erővel végrehajtott támadásokkal.

A tűzfalszoftver szintén segíthet az illetéktelen hozzáférés csökkentésében.

WiFi jelszó hacker (WEP feltörés) Eszközök

Aircrack- hálózati szimatoló és WEP feltörő. Ez a WiFi jelszó hacker eszköz letölthető.

WEPCrack- ez egy nyílt forráskódú WiFi hacker program a 802.11 WEP titkos kulcsok feltörésére. Ez a WiFi hacker alkalmazás PC-re az FMS támadás implementációja.

Kismet- ez a WiFi jelszó hacker online érzékeli a vezeték nélküli hálózatokat, mind a látható, mind a rejtett, szimatoló csomagokat és felismeri a behatolásokat.

WebDecrypt- ez a WiFi jelszó hacker eszköz aktív szótári támadásokat használ a WEP kulcsok feltöréséhez. Saját kulcsgenerátorral rendelkezik, és csomagszűrőket valósít meg a WiFi jelszó feltöréséhez.

WPA feltörés

A WPA 256 előre megosztott kulcsot vagy jelszót használ a hitelesítéshez. A rövid jelszókifejezések sebezhetőek a szótári támadásokkal és más, jelszavak feltörésére alkalmas támadásokkal szemben. A WPA kulcsok feltörésére a következő WiFi hacker online eszközök használhatók.

CowPatty- ez a WiFi jelszófeltörő eszköz az előre megosztott kulcsok (PSK) feltörésére szolgál nyers erővel történő támadással.

Cain & Abel- ez a WiFi hacker for PC eszköz használható más szimatoló programok, például a Wireshark által készített capture fájlok dekódolására. A capture fájlok tartalmazhatnak WEP vagy WPA-PSK kódolt kereteket.

Sniffing- ez a hálózaton keresztül továbbított csomagok lehallgatását jelenti. A rögzített adatok ezután dekódolhatók olyan eszközökkel, mint a Cain & Abel.

Man in the Middle (MITM) Attack- ez a hálózat lehallgatását és érzékeny információk rögzítését jelenti.

Denial of Service Attack (szolgáltatásmegtagadásos támadás) - a támadás fő célja a legitim felhasználók hálózati erőforrásainak megtagadása. A FataJack használható az ilyen típusú támadások végrehajtására. Erről bővebben a cikkben