, 2022/10/10

Az iPhone-od egy adott hálózathoz vagy szolgáltatóhoz van rögzítve? Íme, hogyan törheted meg a láncokat. Ha úgy gondolkodsz, hogy jelenlegi hálózati szolgáltatótól egy új szolgáltatóhoz váltasz, miközben megtartod az iPhone-odat, vagy használtan vettél egyet, előfordulhat, hogy a készülék a jelenlegi szolgáltatóhoz vagy hálózati szolgáltatóhoz van rögzítve.

Hogyan lehet feloldani egy iPhone t

Bár ez a múltban nagy gondot jelentett, a jó hír az, hogy manapság általában sokkal könnyebb feloldani az iPhone-ok zárolását. A hálózati szolgáltatót rá kell vennie, hogy feloldja az iPhone-t; gyakran ingyen. Sőt, talán még magad is meg tudod csinálni. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet bármilyen iPhone-modellt feloldani, akár magától a hálózattól kapott feloldókóddal (ami általában ingyenes és egyszerű), akár egy harmadik féltől származó szolgáltatás, például a Doctor SIM segítségével.

Az iPhone-ok feloldása hamarosan a múlté lesz, mivel az Ofcom bejelentette, hogy 2021 végétől minden szolgáltatónak tilos lesz a készülékeket a hálózatukhoz rögzíteni. Ez azonban nyilvánvalóan nem feltétlenül érinti majd az összes, már forgalomban lévő készüléket. Egyelőre tehát az ebben a cikkben ismertetett lépéseket kell követned ahhoz, hogy iPhone-odat feloldják.

Mi egy brit szolgáltatóhoz kötött iPhone feloldására összpontosítunk, de az Egyesült Államokban élők számára látogasson el testvéroldalunk iPhone feloldásáról szóló cikkére. Ha segítséget keresel ahhoz, hogy hozzáférj egy eszköz adataihoz, ha a tulajdonos halála esetén szomorú helyzetbe kerülsz, olvasd el, hogyan kell feloldani egy iPhone, iPad vagy Mac készüléket, ha a tulajdonos elhunyt.

Legális az iPhone feloldása?

Teljesen legális az iPhone-od feloldása, ha már nem fizetsz a szerződésedért, vagy ha közvetlenül, támogatás nélkül vásároltad meg. Ha azonban a szerződésed kifizetése még folyamatban van, akkor még nem vagy teljesen az iPhone tulajdonosa, ezért a feloldás előtt a legjobb, ha egyeztetsz a szolgáltatóval.

Hogyan lehet feloldani egy iPhone készüléket: iPhone 13 mini

Zárolt az iPhone-om?

Ha az iPhone-od le van zárva, általában a "SIM nem támogatott" üzenet jelenik meg, amikor megpróbálod beállítani a készüléket. További információért itt olvashatod, hogyan állapíthatod meg, hogy az iPhone készüléked le van-e zárva. A készülék zárolásának oka valószínűleg az, ha használtan vásároltad, vagy egy barátodtól vagy családtagodtól örökölted. Előfordulhat, hogy az előző tulajdonos szerződés keretében vásárolta az iPhone-t, és évek óta bevett gyakorlat, hogy a hálózati szolgáltató szoftveres korlátozásokkal tartja a készüléket a szerződés időtartama alatt a szolgáltatásához kötve.

Hogyan oldható fel az iPhone feloldása

Az iPhone feloldásához négy egyszerű lépés szükséges:

Lépj kapcsolatba a szolgáltatóval, és kérd a feloldást az alábbiakban felsorolt elérhetőségek és online eszközök segítségével.

Ha nincs meg az eredeti SIM-kártya, a feloldás előtt viszd kell állítani a telefont.

Kapcsold ki a telefont, majd cseréld ki a régi SIM-kártyát egy másik hálózatból származó SIM-kártyára.

Ellenőrizd, hogy az iPhone képes-e telefonhívást kapcsolni az új hálózaton keresztül.

Ez a rövidített verzió, de nézzük át ezeket a lépéseket egy kicsit részletesebben.

Hogyan lehet feloldani egy iPhone-t az EE-nél

Az EE azt állítja, hogy automatikusan feloldja "az iPad vagy iPhone feloldását - 18 hónappal az eladás után (vagy a feladás után, ha csereeszközről van szó)". Ha tehát ismered a vásárlás dátumát, akkor előfordulhat, hogy a készülék hamarosan magától feloldja a zárolást. Ha ez nem így van, akkor még mindig kérheted az EE-től a készülék feloldását.

Ha legalább hat hónapja rendelkezel EE-fiókkal, és eddig minden számládat befizetted, az EE feloldja az iPhone készülékedet. Ez azonban 8,99 £-ba kerül, ha még a szerződésen belül vagy, és körülbelül 72 órát vesz igénybe. Ha a szerződésed lejárt, akkor az EE ingyenesen feloldja az iPhone-odat.

Ha te Pay As You Go ügyfél vagy, és van elég hitelkereted a 8,99 £-os adminisztrációs díj kifizetéséhez, az EE feloldja az iPhone-dat.

Ha az iPhone-t használtan vásároltad, például az eBay-en, akkor az EE 8,99 £-os díj ellenében feloldja az iPhone-dat. Az EE a következőket írja elő: "Ha a használt készülék több mint hat hónapos, és nem jelentették be az elvesztését vagy ellopását, akkor feloldhatjuk a készüléket.

A folyamat meglehetősen egyszerű. Mindössze annyit kell tenni, hogy felhívod a 0800 956 6000 telefonszámot, majd kiválasztod a 2. és a 4. lehetőséget. Át kell esni egy biztonsági teszten (hogy megakadályozd, hogy bárki ellopja az iPhone készüléked és feloldja), majd megkapod a feloldási utasításokat.

Minden szükséges információt megtalálsz az EE Hogyan oldhatom fel egy EE készüléket, hogy más hálózaton használhassam? oldalán.

Hogyan lehet feloldani egy iPhone-t a Vodafone-nál?

A Vodafone azt állítja az oldalán, hogy a vállalat által kibocsátott összes Apple-termék már feloldott. Ha úgy találod, hogy ez nem így van, akkor a Vodafone-tól kell hálózati feloldó kódot kérni. Mielőtt ezt megkísérelnéd, vedd figyelembe, hogy a vállalat szerint: "Sajnos, ha a telefonodat más szolgáltatótól vagy pl. a Carphone Warehouse-tól vásároltad, nem tudjuk feloldani. Neked közvetlenül velük kell felvenni a kapcsolatot.

Tehát lehet, hogy a készüléket nem a Vodafone, hanem a másik szolgáltató zárolta. Ha azon gondolkodsz, hogy átadod iPhone-odat valakinek, és aggódsz, hogy az esetleg a Vodafone-fiókodhoz van rögzítve, akkor a Vodafone online feloldó űrlapján keresztül tudod elvégezni a folyamatot. A vállalat állítása szerint általában 72 órán belül sikerül feloldani a készüléket, de egyes esetekben a körülményektől függően ez akár 10 napot is igénybe vehet. A folyamat ingyenes.

Hogyan lehet feloldani egy iPhone-t a Three-nél

A Three szépen és egyszerűen tartja a dolgokat. A szolgáltató a weboldalán azt állítja, hogy a 2014. január 1. után a Three-től vásárolt iPhone automatikusan feloldódik, amint csatlakoztatod a Wi-Fihez vagy az iTuneshoz/a Finderhez (a használt macOS verziójától függően). De még ha az iPhone-t ezt megelőzően vásároltad is, akkor is egyszerűen csak csatlakoztatnod kell az iPhone-t az iTuneshoz/finderhez, és vissza kell állítanod a készüléket a feloldáshoz. Előbb azonban érdemes biztonsági mentést készíteni, mivel a visszaállítás az összes adatot törölni fogja.

Alternatív megoldásként kitöltheted a Three online űrlapját.

Ha te vagy az eredeti tulajdonos 2018. augusztus 1-je után vásárolta iPhone-ját az O2-től, akkor az valószínűleg már feloldásra került. Ha úgy találod, hogy még mindig nem tudsz másik SIM-kártyát használni vele, akkor (ha meglévő O2-ügyfél vagy) a következő lépéseket követheted:

Jelentkezz be a My O2 oldalra a böngésződben. Az oldal tetején található menüsorban válaszd a "Több" menüpontot, majd a "Készülék feloldása" menüpontot. Most kövessdaz utasításokat iPhone készülékének feloldásához.

Alternatív megoldásként az O2 webhelyén található Live Chat funkciót is használhatod, bár ehhez szükséged lesz az IMEI-számodra ( itt találod meg).

Az egész folyamatot világosan elmagyarázza a vállalat weboldalának O2 mobiltelefon feloldása más hálózaton való használatra című oldala.

A vállalat azt állítja, hogy SMS-ben értesít, ha az iPhone-t feloldották. Ekkor csak be kell helyezned az új SIM-kártyát, és máris feloldottnak kell lennie. Ha nem, akkor a készüléket a nem-O2 SIM-kártyával együtt kell csatlakoztatni az iTuneshoz/finderhez, és az iTunes visszaigazolja a feloldást.

iPhone feloldása a Virgin Mobile-on

A Virgin szerint minden, a cégtől vásárolt iPhone már feloldott lesz, de egyes régebbi iPhone-modellek nem biztos, hogy feloldottak. Ezek azonban iPhone 4 és korábbi iPhone-ok, így nagyon jó esély van arra, hogy a készüléked feloldott. Ha iPhone 4-gyel rendelkezel, és miért ne lenne még mindig egy remek készülék, akkor még mindig képesnek kell lenned a készülék teljes visszaállítását elvégezni a feloldáshoz. Csak győződjön meg róla, hogy először biztonsági másolatot készít az adatairól, hogy semmi ne vesszen el.

Harmadik fél feloldó szolgáltatásának használata

A szolgáltatóval való kapcsolatfelvétel és az iPhone-feloldás feloldásának kérése helyett alternatívaként egy mobiltelefon-feloldó szolgáltatás igénybevétele is lehetséges. A legtöbb területen a kiskereskedők egy kis díj ellenében (általában 25 font körül) feloldó kódot biztosítanak. Találhat olyan online szolgáltatásokat is, amelyek feloldják az iPhone-ját, de ezek nem mindig jó hírűek, és általában nem tanácsoljuk ezt. Ha mégis úgy döntesz, hogy igénybe veszel egyet, győződj meg róla, hogy vásárlás előtt elolvastad az összes apró betűs részt, mert a folyamat végén extra számlákkal lephetnek meg.

Kipróbáltuk a Doctor SIM-et, amely azt ígéri, hogy visszatéríti az összeget, ha a feloldás sikertelen, így ez is szóba jöhet, ha már az összes fent felsorolt módszert kipróbálta. A Doctor SIM sikeresen feloldotta a telefonunkat minden probléma és rejtett díj nélkül, így bátran ajánljuk őket.

Mennyit kell fizetnem?

Ideális esetben nem kellene semmit sem fizetned az iPhone-od feloldásáért, mert a szolgáltatónak ingyen kellene feloldania neked. Egyes szolgáltatók azonban még mindig adminisztrációs díjakat állapítanak meg, ezért lehet, hogy inkább a harmadik fél által kínált lehetőségeket kell keresnie. Ezek úgy tűnik, hogy 10 és 25 font közötti összeget számítanak fel, és ennél többet nem fizetnénk. Nézzen körül, ha valaki magasabb árat ajánl.

Hogyan állapítható meg, hogy a feloldás működött-e

Ha a telefon feloldása megtörtént, visszaigazolást kapsz a szolgáltatótól. Most kövesd az alábbi lépéseket:

Kapcsold ki a telefont: tartsd lenyomva a bekapcsológombot (vagy a bekapcsológombot és a hangerőcsökkentést, ha Face ID-val felszerelt iPhone-ról van szó), és húzd át az ujjad az utasításnak megfelelően.

A SIM-kártya szerszámmal (vagy egy kiegyenesített gemkapoccsal, de lehetőleg a megfelelő szerszámmal) dobd ki a SIM-kártya tartóját a telefon oldalából.

Vedd ki a régi SIM-kártyát a kártyatartóból. Helyezd az új - más hálózatból származó - SIM-kártyát a kártyatartóba.

Helyezd vissza a SIM-kártyatartót az iPhone készülékbe.

Telefonálj, és ellenőrizd, hogy az iPhone képes-e csatlakozni az új hálózaton keresztül. Ha igen, akkor feloldottad a zárolást!