, 2022/9/27

Ha kezded megunni az Instagramot, érdemes megfontolni a fiókod deaktiválását. Az Instagram esetében két lehetőséged van: Megtanulhatod, hogyan deaktiválhatod az Instagram-fiókodat, vagy teljesen törölheted.

Hogyan lehet deaktiválni az Instagram fiókot

Áttekintjük mindkét lehetőséget, így eldöntheted, hogy inkább szünetet tartasz-e, vagy örökre megszakítod a kapcsolatot az Instagrammal. Csak légy óvatos, mivel az Instagram-fiókod törlése véglegesen eltávolítja az összes tartalmadat, és nem fogod tudni visszaszerezni.

Ideiglenesen letilthatod Instagram-fiókod

Az Instagram-fiókod ideiglenes letiltásával a profilod, a hozzá tartozó fotókkal, videókkal, kommentekkel és kedvelésekkel együtt el lesz rejtve (amíg újra nem aktiválod). A fiókod letiltása tökéletes módja annak, hogy egy kicsit szabadságra menj az Instagramról. Egy másik lehetőség, amit megfontolhatsz, az csupán néhány barátod elnémítása, ha ez a fő oka a fiókod letiltásának.

Megjegyzés: Az alábbi utasítások csak olyan Instagram-fiókok esetében működnek, amelyek nem használnak Facebook-fiókot a bejelentkezéshez. Ha le szeretnéd tiltani Instagram-fiókod, de fiókod a Facebookot használja bejelentkezéshez, akkor el kell távolítania Facebook-fiókjod Instagram-fiókjától, majd vissza kell állítani Instagram-fiókja jelszavad. Ehhez a sikeres művelethez hozzáféréssel kell rendelkezni az Instagram-fiókodhoz kapcsolódó e-mail fiókhoz. Miután a Facebook-fiókodat leválasztottad az Instagram-fiókodról, és visszaállítottad az Instagram-fiókod jelszavát, az alábbi utasításokkal ideiglenesen letilthatod az Instagram-fiókodat.

Így deaktiválhatja Instagram-fiókját:

1. lépés: Látogass el az Instagram.com oldalra egy webböngésző segítségével.

Ha még nem vagy bejelentkezve, jelentkez be Instagram-fiókodba.

2. lépés: Kattints a profilképed ikonjára a jobb felső sarokban, majd válaszd a Profil opciót.

3. lépés: Az oldal tetején kattints a Profil szerkesztése gombra.

4. lépés: Görgess le az oldal aljára, és kattints a Fiókom ideiglenes deaktiválása gombra.

5. lépés: Az Instagram megkérdezi, hogy miért deaktiválod a fiókodat. Válaszd ki az okot a legördülő menüből, majd add meg a jelszavad.

6. lépés: A folyamat befejezéséhez kattints a Fiók ideiglenes deaktiválása gombra. Ezután a megerősítéshez válaszd az Igen lehetőséget.

Instagram-fiókját mostantól ideiglenesen ki kell kapcsolni. Ha újra engedélyezni szeretnéd Instagram-fiókod, egyszerűen jelentkezz be újra a weboldalon keresztül.

7. lépés: A fenti lépések bárkinél működhetnek, amennyiben rendelkezel számítógéppel, internetkapcsolattal és webböngészővel. Az Instagram mobilalkalmazás segítségével a felhasználók letilthatják fiókjukat, de ez a funkció egyelőre csak az iOS-felhasználókra korlátozódik. Ha iOS-felhasználó vagy, a következő módszerrel tilthatod le az IG-fiókodat a mobilalkalmazásban:

Válasda ki a profilképed > Három vízszintes vonal menü ikon > Beállítások > Fiók > Fiók törlése > Fiók deaktiválása.

Ezután válaszolj a képernyőn megjelenő kérésekre. Ezután válaszd a Fiók ideiglenes deaktiválása lehetőséget.

Instagram-fiókjának végleges törlése

Ha tudod, hogy biztosan nem fogsz visszatérni az Instagramra, akkor véglegesen törölheted fiókodat. Fontos megjegyezni, hogy a fiók törlése eltávolítja a profilodat, a fényképeket, a videókat, a hozzászólásokat, a kedveléseket és a követőket. A folyamat befejezése után nincs mód ezek visszaszerzésére. Ezenkívül nem leszel képes újra használni ugyanazt a felhasználónevet, ha egy új felhasználó veszi át azt, mielőtt úgy döntesz, hogy újra regisztrálsz vele.

Ha biztos vagy benne, hogy törölni szeretnéd a fiókodat, kövesd az alábbi lépéseket:

1. lépés: Látogass el az Instagram fiókjának törlése oldalára. Ha még nem vagy bejelentkezve, jelentkezz be az Instagram-fiókodba.

2. lépés: A Miért szeretnéd törölni [a felhasználónevét]? mellett válassz ki egy lehetőséget a legördülő dobozból.

3. lépés: A megerősítéshez add meg az Instagram jelszavad.

4. lépés: Kattints a [Felhasználónév] törlése gombra.

A fenti folyamatot követve törlési kérelmet nyújtottál be az Instagram csapatához. Az Instagram 30 nap elteltével véglegesen törli a fiókodat és minden adatodat. Az Instagram megjegyzi, hogy a folyamat akár 90 napig is eltarthat.

5. lépés: A fiók letiltásához hasonlóan az Instagram mobilalkalmazáson keresztül is törölheted fiókodat, de csak akkor, ha iOS-felhasználó vagy.

Így kell ezt megtenni: Válaszd ki a Profil ikonját > a három vízszintes vonalas Menü ikon > Beállítások > Fiók > Fiók törlése > Fiók törlése > Fiók törlésének folytatása. Ezután válaszolj a képernyőn megjelenő kérésekre.

Ezután válaszd a [felhasználónév] törlése > OK lehetőséget.