, 2022/9/22

Az Indeed szerkesztőségi csapata írók, kutatók és témakörök szakértőinek sokszínű és tehetséges csapatából áll, akik az Indeed adatai és meglátásai segítségével felszerelkezve hasznos tippeket adnak, amelyek segítik a karriereteket.

Hogyan lehet deaktiválni az Instagram fiókot vagy törölni az Instagramot

Jelentkezz be az Instagramba egy böngészőben.

Kattints a profilképedre, válaszd a "Profil" > "Profil szerkesztése" lehetőséget.

Görgess lefelé, és kattints a "Fiókom ideiglenes letiltása" lehetőségre.

Válassz okot a "Miért tiltod le a fiókjátűűod" részben.

Add meg újra a jelszavad, és erősítsd meg a döntésed.

Ha törölni szeretnéd Instagram-fiókod, a folyamat nem sokban különbözik. Nézd meg az alábbi cikket a lépésről-lépésre történő útmutatásért. Ha aggódsz az Instagramon való adatvédelmed miatt, egy VPN használatával megvédheted az adataidat. A VPN megvédi az internetes forgalmat a kíváncsi szemektől, és megnehezíti a hackerek számára, hogy betörjenek az adatvédelmedbe. Javasoljuk, hogy válassz egy megbízható VPN-t, mint például a NordVPN.

Az Instagram a világ egyik legnagyobb közösségi médiaplatformja, havonta több mint egymilliárd aktív felhasználóval. Bár ez rengeteg tökéletesen kurátori fotót és történetet jelent, amelyeket végig lehet görgetni, ugyanakkor a platformot alkalmassá teszi a csalásokra is. A kibertámadások és a csalások gyakoriak az Instagramon. Idén már több Instagram kibertámadásról is beszámoltunk, köztük egy olyan adathalász támadásról, amely megkerülte a Gmail biztonsági szűrőit.

Eközben tanulmányok szerint a közösségi médiaplatformok, például az Instagram túlzott használata kedvezőtlenül befolyásolhatja a mentális egészséget.

Sőt, 2021-ben az Instagram megpróbált elhallgatni egy belső tanulmányt, amely kimutatta az alkalmazás tizenéves lányokra gyakorolt negatív hatásait. Aggódsz a magánéleted miatt? A feltűnő influencerek őrlődnek a türelmedben? Szeretnél kevesebb időt tölteni az Instagram görgetésével, és inkább a termelékenységed javítására koncentrálni? Lehet, hogy itt az ideje, hogy deaktiváld az Instagram-fiókodat, vagy esetleg teljesen töröld az Instagramot! Ebben a bejegyzésben részletes útmutatást találsz arról, hogyan deaktiválhatod ideiglenesen az Instagramot, vagy hogyan törölheted véglegesen az Instagram-fiókodat.

Deaktiválás vs. törlés: Melyik a megfelelő számodra?

Az Instagram nem akarja, hogy elhagyd, ezért a fiókod törlése nem az egyetlen lehetőséged. Választhatod a deaktiválást is. Íme a legfontosabb különbségek az Instagram deaktiválása és törlése között.

Hogyan lehet deaktiválni az Instagram-fiókodat

Még nem állsz készen arra, hogy elhagyd az Instagramot? Ha úgy érzed, hogy csak egy rövid ideig tartó különválásra van szükséged, akkor fontold meg az Instagram-fiókod deaktiválását. Sajnos az Instagram-fiókot nem lehet deaktiválni az iPhone vagy az Android alkalmazásból. A számítógép vagy a mobil böngésző segítségével kell megszakítania a kapcsolatot a közösségi médiaplatformmal.

Íme, hogyan deaktiválhatod Instagram-fiókodat számítógépen vagy mobil böngészőben.

Nyiss meg egy böngészőablakot, és jelentkezz be a deaktiválni kívánt Instagram-fiókba.

Kattints a profilképére a jobb felső sarokban.

Válaszd a "Profil" > "Profil szerkesztése" lehetőséget.

Görgess lefelé, és kattints a "Fiókom ideiglenes letiltása" lehetőségre.

Instagram fiókod ideiglenes letiltása Instagram panel képernyő képe

A "Miért tiltod le a fiókját?" szakaszban válassz okot a legördülő menüből. Addig nem tudsz továbblépni, amíg nem választod ki az okot.

Add meg újra a fiókja jelszavát.

Kattints a "Fiók ideiglenes letiltása" gombra az Instagram-fiókja deaktiválásához.

Instagram-fiókod el lesz rejtve, és nem jelenik meg a keresési eredményekben. A felhasználónév, a fényképek, a kedvelések, a követők és a hozzászólások megmaradnak.

Megjegyzés: Amint újra bejelentkezel fiókodba, az újra aktiválódik. Instagram-fiókod hetente csak egyszer deaktiválhatod.

Hogyan aktiválhatod újra az Instagram fiókodat

Ha deaktiválta Instagram-fiókját, de újra hozzá szeretnél férni, kövesd az alábbi lépéseket.

Indítsd el az Instagram alkalmazást okostelefonodon vagy táblagépén, vagy nyisd meg az Instagramot egy webböngészőben.

Az Instagram kezdőképernyőjén add meg bejelentkezési adataid.

Koppints a "Bejelentkezés" gombra, és a fiókod visszaáll.

Ha a fiók deaktiválása után azonnal meggondolod magad, akkor akár 24 órát is várni kell, mielőtt újra aktiválhatod azt. Az Instagramnak általában több órát vesz igénybe a deaktiválási kérelmek teljesítése. Amíg ez a folyamat nem fejeződik be, addig nem tudod újra aktiválni a fiókodat.

Hogyan maradhat biztonságban az Instagramon

Ha az adatvédelem és a biztonság az elsődleges oka annak, hogy az Instagram-fiókod deaktiválását vagy törlését fontolgatod, vannak módszerek, amelyekkel növelheted az adatvédelmedet a közösségi médiaplatformon. Javasoljuk, hogy használj egy VPN-t, például a NordVPN-t, hogy titkosítani tudod a webes forgalmad, és elrejtsd az IP-címét a hackerek és más kíváncsi szemek elől.

Hogyan törölheted Instagram-fiókod véglegesen

Ha készen állsz arra, hogy véglegesen töröld Instagram-fiókod, akkor a számítógépen egy webböngészővel kell rendelkezned. Sajnos iPhone-on vagy Androidon az alkalmazáson keresztül nem tudod törölni az Instagram-fiókodat.

Íme, hogyan törölheted Instagram-fiókod véglegesen.

Jelentkezz be az Instagramra egy böngészőben. Ha több Instagram-fiókkal rendelkezel, győződj meg róla, hogy abba a fiókba vagy bejelentkezve, amelyet törölni szeretnél. Menj a "Fiókod törlése" oldalra. Sajnos nincs olyan menüpont, amellyel könnyen elérheted ezt az oldalt, ezért a közvetlen linkre van szükséged.

A "Miért szeretnéd törölni a [fiók neve]" rész legördülő menüjéből válaszd ki az Instagram-fiókja törlésének okát. A kiválasztott opciótól függően további információkat fog kérni.

Instagram fiók törlése Instagram fiók törlésének oka oldal Képernyőkép

Ha végeztél, add meg újra Instagram-fiókod jelszavát.

Kattints a "Fiókom végleges törlése" gombra.

A fiókod azonnal törlődik, beleértve a fiókodhoz tartozó összes fényképet, kedvelést, követőt és kommentet is. Egy ezt megerősítő üzenetet kell látnod, amely így szól: "A fiókodat töröltük. Sajnáljuk, hogy távoznia kell!" Minden értelemben az Instagram-fiókodat mostantól törölték. Az Instagram szerint azonban akár három hónapig is eltarthat, amíg a fiókod adatait teljesen eltávolítják a szervereiről. Az Instagram adatkezelési irányelvei arra is rámutatnak, hogy bizonyos adatok jogi okokból ezen a 90 napos időablakon túl is megmaradhatnak a szerverein.

Végső gondolatok

Az Instagram szórakoztató lehet, de potenciális kockázatot jelent a magánéletre és - bizonyos esetekben - a mentális egészségre nézve. A közösségi média helyes használatáról eltérő vélemények léteznek, de egyértelmű, hogy néha szükség van egy kis szünetre. Teljesen rendben van, ha deaktiválod vagy végleg törlöd az Instagram-fiókodat. Az Instagram és az összes többi közösségi média ott lesz, amikor újra készen állsz a használatukra.