, 2022/9/27

Elkészítési és főzési idő Előkészítés:10 perc Nincs főzés Könnyű 8 adag

Hogyan készítsünk guacamolet

Ez a klasszikus guacamole mártogatós legjobb változata. A hozzávalókat minimálisra csökkentettük, hogy a lehető legfrissebb ízű legyen.

Összetevők

1 nagy érett paradicsom

3 avokádó, nagyon érett, de nem törött

1 nagy lime leve

maréknyi koriander, levelek és szárak apróra vágva, plusz néhány levél, durvára vágva, a tálaláshoz.

1 kis lilahagyma, apróra vágva

1 chili, piros vagy zöld, kimagozva és apróra vágva

tortilla chips a tálaláshoz

Módszer

1. LÉPÉS

Egy nagy késsel egy deszkán péppé zúzunk 1 nagy érett paradicsomot, majd egy tálba borítjuk.

2. LÉPÉS

Félbevágjuk és kimagozzuk a 3 avokádót (a magot meghagyjuk), majd egy kanállal a húsát a paradicsomhoz kanalazzuk a tálba.

3. LÉPÉS

Öntsd a tálba 1 nagy lime levét, egy maréknyi durvára vágott koriandert, 1 apróra vágott kis lilahagymát és 1 kimagozott és apróra vágott piros vagy zöld chilit, majd ízesítse sóval és borssal.

4. LÉPÉS

Egy habverővel nagyjából pépesítsük össze az egészet. Ha nem tálaljuk azonnal, tegyünk egy követ a guacamoléba (ez segít megakadályozni, hogy megbarnuljon), fedjük le fóliával, és hűtsük le, amíg szükség van rá.