, 2022/9/27
Elkészítési és főzési idő Előkészítés:10 perc Nincs főzés Könnyű 8 adag
Ez a klasszikus guacamole mártogatós legjobb változata. A hozzávalókat minimálisra csökkentettük, hogy a lehető legfrissebb ízű legyen.
Összetevők
1 nagy érett paradicsom
3 avokádó, nagyon érett, de nem törött
1 nagy lime leve
maréknyi koriander, levelek és szárak apróra vágva, plusz néhány levél, durvára vágva, a tálaláshoz.
1 kis lilahagyma, apróra vágva
1 chili, piros vagy zöld, kimagozva és apróra vágva
tortilla chips a tálaláshoz
Módszer
1. LÉPÉS
Egy nagy késsel egy deszkán péppé zúzunk 1 nagy érett paradicsomot, majd egy tálba borítjuk.
2. LÉPÉS
Félbevágjuk és kimagozzuk a 3 avokádót (a magot meghagyjuk), majd egy kanállal a húsát a paradicsomhoz kanalazzuk a tálba.
3. LÉPÉS
Öntsd a tálba 1 nagy lime levét, egy maréknyi durvára vágott koriandert, 1 apróra vágott kis lilahagymát és 1 kimagozott és apróra vágott piros vagy zöld chilit, majd ízesítse sóval és borssal.
4. LÉPÉS
Egy habverővel nagyjából pépesítsük össze az egészet. Ha nem tálaljuk azonnal, tegyünk egy követ a guacamoléba (ez segít megakadályozni, hogy megbarnuljon), fedjük le fóliával, és hűtsük le, amíg szükség van rá.