, 2022/10/6

Hogyan kell telepíteni az OptiFine t a Minecraft 1.19-ben a teljesítmény javítása érdekében? Az új Minecraft 1.19-es frissítéssel a játék összetettebb és erősebb lett, mint valaha. Új biomok, új mobok és számos új vizuális elem van a játékban.

Hogyan kell telepíteni az OptiFine t

Mindez elméletben jól hangzik, de komolyan megviselheti a számítógép teljesítményét. Itt jön a képbe az OptiFine mod. Ez minden idők egyik legnépszerűbb Minecraft modja, és segíthet javítani a játék teljesítményén. Ha tudod, hogyan kell telepíteni az OptiFine modot a Minecraft 1.19-ben, akkor a legjobb FPS-t, részletes grafikai beállításokat és még sok mást is feloldhatsz ebben a sandbox játékban. De ne szaladjunk ennyire előre, előbb tanuljuk meg, hogyan kell telepíteni az OptiFine modot a Minecraft 1.19-hez.

Az OptiFine telepítése és használata a Minecraft 1.19-ben (2022)

Útmutatónkat több részre osztottuk, hogy könnyebben érthető legyen. Az alábbi táblázatból megtudhatod, hogyan kell telepíteni és használni az OptiFine új funkcióit a Minecraft 1.19-ben. Bár ne feledd, hogy a legtöbb modhoz hasonlóan az OptiFine is kizárólag a Minecraft Java Editionre vonatkozik.

Mi az OptiFine mod a Minecraftban?

Az OptiFine a Minecraft legnépszerűbb grafikai optimalizáló modja, amely lehetővé teszi a teljesítmény növelését és a HD textúrák zökkenőmentes futtatását. Emellett lehetővé teszi a játékosok számára a ray tracing-szerű grafikus megjelenítés reprodukálását a Java kiadásban, annak ellenére, hogy az nem rendelkezik natív RTX-támogatással.

Letöltés OptiFine for Minecraft 1.19

Az OptiFine olyan beállításokat kínál, amelyeket a felhasználó könnyedén beállíthat igényei szerint. Emiatt nincsenek minimális követelmények a mod futtatásához. Ha a rendszered képes futtatni a Minecraftot, akkor az OptiFine is futtatható rajta különösebb gond nélkül. Ha ezzel végeztél, egyszerűen csak kövesd az alábbi lépéseket az OptiFine in Minecraft 1.19 letöltéséhez:

1. Először is nyisd meg az OptiFine letöltési oldalát, amely fordított időrendi sorrendben felsorolja az OptiFine összes verzióját. Itt keresse meg és nyissa meg a Minecraft 1.19 szekciót, majd kattintson a "Letöltés" gombra. Ha a letöltési link nem működik, akkor a (Mirror) linkre kattintva kaphatsz egy alternatív letöltési linket.

2. A letöltési link egy átugorható hirdetési oldalra vezet. Ott körülbelül 5-10 másodpercet kell várni, amíg a jobb felső sarokban megjelenik a "kihagyás" gomb. Ezután kattints a "Skip" gombra a folytatáshoz.

3. A hirdetés kihagyása a végleges letöltési oldalra vezet. Itt kattints a "Letöltés" gombra, és kezdd el az OptiFine for Minecraft 1.19 letöltését.

4. A többi Minecraft modhoz hasonlóan az OptiFine is egy ".jar" fájl lesz. Így a böngészője figyelmeztethet arra, hogy a fájl potenciális vírus. Ha ez megtörténik, kattints a "Keep" gombra az OptiFine fine manuális mentéséhez. Több ezer játékos bízik és használja az OptiFine-t anélkül, hogy malware-rel kapcsolatos problémákkal szembesülne.

Az OptiFine telepítése a Minecraft 1.19-ben a teljesítmény javítása érdekében

Hogyan kell telepíteni az OptiFine-t a Minecraft 1.19-ben?

Miután a letöltés befejeződött, az OptiFine modot könnyen telepítheted a Minecraft 1.19-ben. Kövesd az alábbi lépéseket:

1. A kezdéshez nyisd meg a letöltött ".jar" fájlt. Ez automatikusan elindítja magát a Java fordítóban. Miután megnyílt, ellenőrizd kétszer is a Minecraft könyvtárad telepítési helyét. Ha meg akarod változtatni, használhatod az ellipszis (három pont) gombot. Ezután kattintson a "Telepítés" gombra a folytatáshoz.

Optifine telepítő 1.19 MC

2. Ha a telepítés befejeződött, kattints az "OK" gombra a telepítő bezárásához. Ezzel az OptiFine most már a Minecraft játékod része.

3. Az OptiFine elindításához és használatához a Minecraft 1.19-ben a Minecraft indítóprogramjából kell futtatnod. Ehhez kattints az indítóprogramodban a játékod verziójának legördülő menüjére (a "Play" gombtól balra található). Ezután válaszd ki az OptiFine-t a listából, és kattints a "Play" gombra. A Minecraft figyelmeztethet a moddolt telepítések kockázataira az OptiFine futtatása közben. Ha így tesz, mindenképpen pipáld ki a "Megértem a kockázatokat" kijelentés melletti négyzetet, és kattints a "Play" gombra.

Telepítse az OptiFine-t modként

Ha az OptiFine-t más Minecraft 1.19 modok mellett szeretnéd futtatni, akkor azt is modként kell telepítened. Ehhez csak ki kell másolnod a letöltött "Optifine.jar" fájlt, és be kell illesztened a Minecraft telepítésed "mods" mappájába. Ha nem találod a mappa helyét, beillesztheted ezt a címet - %appdata%\.minecraft\mods az Explorer címsorába vagy a Futtatás ablakba (Win +R).

De ne feledd, hogy ez a módszer csak akkor működik, ha már telepítve van a Forge a Minecraftodban. Ráadásul az OptiFine nem biztos, hogy automatikusan megjelenik a modok listájában, ha a játékban ellenőrzöd. De ez egy gyakori hiba, és nos, az OptiFine igazi jelzője az, hogy több videós lehetőség áll rendelkezésre, mint a normál Minecraftban.

Hogyan lehet magas FPS-t elérni a Minecraft 1.19-ben?

Most, hogy tudod, hogyan kell telepíteni az OptiFine-t a Minecraft 1.19-ben, itt az ideje, hogy a legtöbbet hozza ki belőle, és a legmagasabb FPS-t érje el a játékban. Ehhez a szünet menüből a "Videóbeállítások" menüpontot kell szerkesztened.

Alapvető videó beállítások

Minecraft 1.19 Videó beállítások

A Minecraft videóbeállításainak fő részében a következő konfigurációt kell használnod a legjobb FPS elérése érdekében:

Grafika: Gyors

Sima világítás és annak szintjei: Kikapcsolva

Renderelési távolság: 8-12 darab

Framerate: Ugyanaz, mint a monitorod

Entitás árnyékok: Off

A többi beállítás, beleértve a GUI skálát, a bóbiskolást és a fényerőt, kevés hatással van a Minecraft grafikai teljesítményére. Ezeket változatlanul hagyhatod, és az alszekciókba lépve csökkentheted a minőséget és tovább javíthatod a teljesítményt.

Minőségi beállítások

A minőségi beállítások nagy hatással vannak a játék megjelenésére és teljesítményére. Ahhoz, hogy a lehető legmagasabb FPS-t kapd a Minecraft 1.19-ben, a legjobb, ha minden egyes funkciót kikapcsolsz ebben a beállítások szakaszban. Néhányat azonban tetszés szerint bekapcsolva is tarthatsz. Ezek mind bónusz funkciók, és nem befolyásolják az alapvető játékmenetet.

Minőségi beállítások Optifine Minecraft 1.19

Előfordulhat, hogy a játék többször is újraindul, miközben a minőségi beállításokat módosítod. Nem kell pánikba esni, mivel ez csupán a folyamat része. Miután mindent kikapcsoltál, állítsd a Mipmap típusát a legközelebbi értékre. Ezután kattints a "Kész" gombra a beállítások mentéséhez.

Részletek beállításai

A videóbeállítások alatt található "részletek" albeállítás nagyban befolyásolja a Minecraft élményét. Az ezen a beállítási oldalon található opciók nem befolyásolják nagymértékben a teljesítményedet, így a saját preferenciáidnak megfelelően szerkesztheted őket.

Részletek beállításai Optifine Minecraft 1.19

Ha a legmagasabb FPS elérése a fő szempont, akkor csak az összes értéket "Ki" vagy "Gyors" értékre kell állítani. Ezzel a funkciót teljesen eltávolítja, vagy elhanyagolhatóvá teszi. Továbbá a "felhőmagasság", a "tartott tárgyak eszköztára" és a "köd indítása" beállítások egyáltalán nem befolyásolják a grafikus teljesítményt.

Nem szabad elfelejteni, hogy az entitások távolságát 75% és 125% között kell tartani. Ellenkező esetben nem fogod látni a veszélyes mobokat, amíg túl közel nem kerülnek hozzád. Ezután, ha befejezted, kattints a "Kész" gombra a beállítások mentéséhez.

Animációs beállítások

Animációs beállítások

Az animációs beállítások meglehetősen egyszerűek, és nagyban befolyásolják a teljesítményedet. Tehát, hogy a legmagasabb FPS-t kapd, csak nyomd meg az "All OFF" gombot, hogy minden animációt kikapcsolj a Minecraftban.

Teljesítménybeállítások

A Minecraft 1.19 teljesítménybeállításai

Ahogy a cím is sugallja, ezek a beállítások közvetlenül befolyásolják a játék teljesítményét. Itt először is meg kell győződnöd arról, hogy csak a dinamikus frissítések vannak kikapcsolva, és minden más be van kapcsolva. Ezután állítsd a chunk frissítéseket "5"-re, a chunk buildert pedig "threaded"-re. Végül kattintson a "Kész" gombra a beállítások mentéséhez.

Hogyan érheted el a legjobb grafikát a Minecraft 1.19-ben?

A teljesítményt a kapun kívülre hozva itt az ideje, hogy az OptiFine segítségével a Minecraft 1.19-ben a legjobb grafika felé nyomulj. Ehhez shadereket fogunk telepíteni a Minecraft 1.19-ben. Mielőtt azonban belevetnéd magad, győződj meg róla, hogy a rendszered elég erős ahhoz, hogy kezelni tudja ezeket a kiegészítőket.

Használhatod a legjobb Minecraft 1.19-es shaderpackek közül néhányat (készülőben, hamarosan megjelenik), ahogyan neked tetszik. Miután letöltötted az árnyékolófájlt, helyezd el a %appdata%\.minecraft\shaderpacks mappába, hogy használhasd az adott árnyékolócsomagot a játékban.

Minecraft 1.19 árnyékolók nélkülMinecraft 1.19 árnyékolókkal

Project LUMA Shaderpack (előtte és utána)

Aktív shaderekkel a Minecraft még a legmagasabb grafikai beállítások mellett is alapszintűnek tűnik. A dinamikus megvilágítás és a természetes részecskék mellett valósághű árnyékokat, elképesztő textúramappinget és jó textúrákat kapsz. A fenti képernyőkép nagyon jól szemlélteti a különbséget.

Gyakran ismételt kérdések

JNI hiba lépett fel a Minecraftban! Hogyan javítható?

A JNI hibák gyakoriak a Minecraft Java-ban, különösen külső modok, például az OptiFine telepítése során. A Minecraftban előforduló összes JNI hiba megoldásához használhatod dedikált útmutatónkat.

Az OptiFine ingyenesen használható?

Az OptiFine egy teljesen ingyenesen használható mod a Minecraft 1.19 és régebbi verziókhoz. De ha támogatni szeretnéd a fejlesztőt, adományozhatsz az OptiFine hivatalos oldalán.

Hogyan kell telepíteni az OptiFine-t a Minecraft 1.19 Bedrockban?

A többi Minecraft modhoz hasonlóan az OptiFine is kizárólag a játék Java kiadásához készült. Eközben a Minecraft Bedrock kiadás játékosainak az RTX for Minecraft-ra kell hagyatkozniuk a legjobb grafika érdekében.

Telepítsd az OptiFine-t a Minecraft 1.19-ben a grafika javításához

Akár profi játékos vagy, aki csúcsteljesítményt keres, akár tartalomkészítő, aki a legjobb grafika elérésének módját keresi, az OptiFine for Minecraft 1.19 minden, amire szüksége van. És most, hogy tudod, hogyan kell telepíteni ezt a népszerű modot, itt az ideje, hogy a legtöbbet hozza ki az OptiFine-ból. Ehhez telepítened kell a legjobb Minecraft shaderpackeket.

A legtöbbjük kompatibilis a legjobb Minecraft textúracsomagokkal, amelyek segítségével minden képzeletet felülmúlóan átalakíthatod a játékodat. És végül, hogy megtaláld a tökéletes helyeket, ahol megnézheted ezeket a grafikai változásokat, nincs is jobb, mint a legjobb Minecraft 1.19-es magok listája. Ezek után miért telepíted az OptiFine-t a Minecraftban? A grafika vagy a teljesítmény miatt?