, 2022/10/5

Ha 2019-ben bármilyen időt töltöttél Netflixet nézve, valószínűleg mostanra már megnézted Marie Kondo szervezési guru Tidying Up című sikersorozatát. A legtöbb olyan sorozattal ellentétben azonban, amelyet az emberek egyhuzamban néznek végig, Marie műsora figyelemre méltóan energetizáló hatással volt a nézőkre:

Hogyan kell összehajtani egy pólót

Mindössze nyolc epizóddal a rendrakás életmódváltó varázslata szerzője arra ösztönözte a nézőket, hogy felkeljenek a kanapéról és rendet rakjanak - teljesen átalakítva az otthonukat, a könyvespolcuktól a szekrényükig.

Mi is pontosan a KonMari-módszer?

ICYMI, Marie stratégiája a rendezettebb otthon fenntartására kettős: Először is, számba kell venned, hogy mely tárgyaid valóban "örömöt" jelentenek számodra, és meg kell szabadulnod azoktól, amelyek nem. Ezután a lehető leghatékonyabban kell tárolnod azokat a dolgokat, amelyeket megtartasz. Ha pólókról van szó, ez azt jelenti, hogy nem kell többé hátracsapni az ujjakat és magasra halmozni őket a fiókokban - ehelyett Marie KonMari hajtogatási módszerének célja, hogy a ruhákat függőlegesen tárolja, hogy maximalizálja a tárolóhelyet, és biztosítsa, hogy minden póló jól látható legyen.

Hogyan kell összehajtani egy hosszú ujjú pólót?

A terjedelmes, hosszú ujjú pólókat különösen trükkös lehet tárolni - Marie módszerével azonban pillanatok alatt helyet szabadíthatsz fel a komódodban.

1. lépés: Állítsd be a hajtogatási munkaterületet.

Fektesd a hosszú ujjú pólót arccal lefelé egy teljesen sima felületre, úgy, hogy az ujjak teljesen szétnyúljanak az oldalára.

2. lépés: Hajtsd be az ujjakat.

Fogd meg a póló egyik oldalát, és hajtsd befelé, középre. Hajtsa vissza az ujjat a póló közepétől, majd hajtsa vissza ismét: ezúttal lefelé, a póló alsó szegélye felé. (Amikor ezzel a lépéssel végeztél, az ujjnak egy fejjel lefelé fordított L alakot kell formáznia). Ismételd meg az ing másik oldalán, találkozva az első oldallal.

3. lépés: Hozz létre egy téglalap alakot.

Hajtsd vissza az ing gallérját egészen az alsó szegélyig, hogy a ruhadarab téglalap alakú legyen.

4. lépés: Tedd az inget tömörebbé.

Óvatosan hajtsd újra félbe az inget.

5. lépés: Válaszd az okosabb tárolást.

Állítsd az összehajtogatott pólót függőlegesen egy tárolóedénybe vagy fiókba, így jobban be tudod majd azonosítani, amikor reggel keresel valamit, amit felvehetsz.

Hogyan kell összehajtani egy rövid ujjú pólót?

A jó hír: Ha azt reméled, hogy Marie hajtogatási módszerét a hagyományos pólókra is alkalmazhatod, ez a hajtogatási folyamat valójában egyszerűbb. Ezúttal hagyd el az extra ujjhajtásokat, és kövesd ezt az öt lépést:

Fektesd a pólódat arccal lefelé egy sima felületre.

Hajtsd be a póló egyik oldalát középre, majd a rövid ujját hajtsd vissza a másik irányba. Ismételje meg a másik oldalon.

Hajtsd vissza az ing gallérját az alsó szegélyhez, hogy téglalap alakú legyen.

Hajtsd az inget ismét ketté. (Lehet, hogy harmadolnia kell, ha az ing elég hosszú).

Tárold az összehajtogatott pólót függőlegesen.