, 2022/10/11

A two step, más néven texasi two step vagy country two step egy gyors utazó tánc, amely a country zene kedvelői körében népszerű. A tánc mozgása a járáshoz hasonló, így viszonylag könnyen megtanulható. Kezdd azzal, hogy az egyik partner vezetésével felveszed a táncpozíciót.

Hogyan kell két lépést tenni

Ezután gyakoroljátok a gyors, gyors, lassú, lassú, lassú mozgást egy 6 ütemű számolásra. Miután elsajátítottad a lábmunkát, hozzáadhatod a fordulatokat.

Tippek

Legyél magabiztos a mozdulataidban! Még ha hibázol is, nem valószínű, hogy az emberek észreveszik.

Ne ugrálj, miközben két lépést teszel. A mozdulatoknak egyenletesnek és ritmusosnak kell lenniük.

Keress two step órákat a helyi táncstúdiókban, a helyi közösségi központban vagy a közeli táncteremben.

1 Rész

1. lépés

Állj közel a partneredhez, és nézz szembe vele. Állj egyenes háttal, a lábaidat pedig körülbelül csípőszélességben tedd szét. Helyezkedjetek el egymástól körülbelül 15 cm (6 in) távolságra úgy, hogy a lábfejek kissé távolodjanak el egymástól.

Ha a tested közel van a partneredhez, az segít, hogy együtt maradjatok tánc közben.

Tudtad? A partneres táncban elfoglalt kiinduló pozíciót "tánckeretnek" nevezik. A standard kétlépéses tánckeretben mindkét partner egymással szemben áll.

2 lépés

Tedd a jobb kezed a partnered bal lapockájára, ha vezetsz. Jobb karját lazán tekerje át partnere oldalát a bal karja alatt. Ezután helyezze jobb kezét a bal lapockája közepére, tenyerét tartsa laposan.

Ne nyomd bele a bőrükbe. Tartsd a kezed puhán a lapockáján.

3. lépés

Helyezd a bal kezed a vezető jobb bicepsze fölé, ha követed. Fektesd a bal karodat a partnered jobb karja fölé, és a bal kezedet helyezd közvetlenül a jobb bicepsze fölé. Finoman fogd meg a karját, így könnyebb lesz követni a mozdulatát.[5] A bal kezeddel a vezető jobb karját fogd meg.

Ne vájd bele az ujjaidat a bicepszébe, és ne nyomd le túl erősen.

4. lépés

A szabad kezeddel fogd meg a partnered kezét. Tartsa a karját oldalra, körülbelül vállmagasságban. Határozott, de kényelmes fogással fogd meg a partnered kezét. Tartsa a karját lazán, a könyökét enyhén behajlítva.

Ha te vagy a vezető, akkor a bal karoddal fogd meg a partnered kezét.

Ha követed, használd a jobb karodat.

Változat: Változtathatsz a tánckereten, ha már elsajátítottad a standard two stepet. Te és a partnered állhattok egymás mellett, vagy a vezető állhat a követő mögött.

5 lépés

Állj balra, hogy átláss a partnered jobb válla felett. Ne akarj tökéletesen középen állni, mert akkor nehezebben fogsz látni. Mindkét partnernek körülbelül egy lépéssel balra kell állnia, nem pedig közvetlenül középen. Győződj meg róla, hogy átlátsz a partnered jobb válla fölött, hogy tisztában legyél a környezeteddel[7].

Ha nem látsz át a válluk felett, tegyél még egy lépést balra.

2Rész

1

Számolj 1 ütemet az első gyors lépéshez. Lépj előre a bal lábaddal, ha vezetsz, vagy lépj hátra a jobb lábaddal, ha követsz. A partnereddel egyszerre kell lépnetek. Tartsd a lépést gyorsan, mert ez egy ütem[8].

A tánc során tartsd meg a járáshoz kényelmes testtartást. A két lépés mozgása hasonlít a járáshoz.

Tipp: Könnyen megjegyezheted, hogyan kell a two stepet csinálni, ha megtanulod a "gyors, gyors, lassú, lassú, lassú" szót. Tegyél 2 gyors lépést, majd 2 lassú lépést.

2

Tegyél egy gyors második lépést a 2. ütemre. Mozgasd előre a jobb lábadat, ha vezetsz, vagy hátra a bal lábadat, ha követsz. Tedd a lépést gyorsan és együtt, 1 ütemet számolva.

Ne aggódj amiatt, hogy a lábaidat össze kell hoznod, mert erre nincs szükség.

3

Lépj lassan a 3. és 4. ütemre. Lassítsd le a mozgásodat, hogy ez a lépés 1 helyett 2 ütemet vegyen igénybe. Lépj előre a bal lábaddal, ha te vagy a vezető, vagy lépj hátra a jobb lábaddal, ha te követed. Ismétlem, mindkét partner lépjen együtt.

Ugyanúgy lépjetek, mint az első lépésnél, de ezúttal lassan.

4

Vegyünk még egy lassú lépést az 5. és 6. ütemre. Ha te vagy a vezető, mozgasd előre a jobb lábadat. Ha te követed, lépj hátrafelé a bal lábaddal. Lassan haladj úgy, hogy a lépésed 2 ütemet vegyen igénybe.

Lépj ugyanúgy, mint a második lépésnél, de lassan.

5

Kövesd a tánc vonalát, ha más párok mellett táncolsz. A tánc vonala egy képzeletbeli vonal, amely körbejárja a táncparkettet. A gyorsabb táncosok a tánctér külső részén maradnak, míg a lassabb táncosok közelebb mennek a belső részhez. Maradj abban a sorban, amelyik a legjobban megfelel a tempódnak, hogy véletlenül se ütközz össze más táncosokkal

Ez a sor az óramutató járásával ellentétes irányban mozog.

Ha az emberek sorban táncolnak, akkor a táncparkett közepén, a tánctéren belül a tánctér vonalán belül teszik ezt.

3 Rész

1

Add hozzá a fordulatot, miután befejeztél egy lépéssorozatot. A fordulók a gyors, gyors, lassú, lassú sorozat végére kerülnek. Miután befejeztél egy sorozatot, a vezető megforgatja a követőt. A fordulat egy lépéssorozatot helyettesít, így a tánc mintázatát nem befolyásolja.

2

Tartsátok továbbra is egymás kezét, de engedjétek el egymás vállát és bicepszét. Te és a partnered a fordulat alatt végig fogjátok egymás kezét. A vezető azonban leveszi a kezét a követő lapockájáról, a követő pedig elengedi a vezető karját. Fordulás közben emeljétek fel az összekulcsolt kezeteket, hogy a követőnek könnyebb legyen a forgás.

Nem baj, ha a fordulás közben átmenetileg elengeditek egymás kezét, ha szükséges. Ne csavarjátok ki a csuklótokat fordulás közben.

3

Fordulj be a 2 gyors lépéssel, ha követed. Ha te vagy a követő, gyorsan fordulj, miközben számolod a gyors, 1 ütemű lépéseket. Ha te vezetsz, akkor 2 gyors lépést tegyél előre, de ügyelj arra, hogy a partnerednek elég helyet hagyj a forduláshoz.

Továbbra is a vezetőn múlik, hogy a táncot a megfelelő tempóban haladjon előre.

4

A lassú lépéseknél térj vissza a táncos pozíciódba. A fordulás után térj vissza a tánckarodba. Ezután 2 lassú lépéssel fejezd be a szettet. Folytasd a következő lépéssorozatoddal.

Sok sikert.