, 2022/10/4

Az AirDrop a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a fényképek és egyéb fájlok megosztásának más Apple-eszközökkel, de hogyan kell használni az AirDropot?

Hogyan kell AirDropot használni

Manapság mindent megosztunk a barátok és a család között, kivéve - remélhetőleg - a cseppeket. Az Apple az AirDrop segítségével megkönnyíti a felhasználók számára a fényképek, fájlok, videók és egyebek megosztását más Apple-eszközökkel. Ha valaha is szerettél volna egy képet a telefonodról az ujjaiddal lekapni, és fizikailag az iPadedre dobni, az AirDrop megteszi ezt neked... vagyis majdnem.

Az AirDrop használata

1. lépés: Kapcsold be a Bluetooth-t és a Wi-Fi-t, és oldd fel az iPhone-t.

Bluetooth és Wifi bekapcsolva

Mielőtt elkezdenéd az AirDropon keresztül történő megosztást, győződj meg róla, hogy a Wi-Fi és a Bluetooth be van kapcsolva a saját, valamint a küldő vagy a fogadó iPhone-ján, és a készülékek fel vannak oldva. Az Apple azt is javasolja, hogy kapcsold ki a személyes hotspotokat, ha azok be vannak kapcsolva.

2. lépés: Válaszd ki a megosztani kívánt fényképet.

Válaszd ki a megosztandó fényképet

Többféle fájltípus AirDropolhatsz, de ehhez a példához egy fényképet választok.

3. lépés: Koppints a Megosztás gombra

Koppints a Megosztás ikonra

Koppints a Megosztás gombra a fénykép elküldéséhez. Ez a képernyő bal alsó részén található kis négyzet, egy felfelé mutató nyíllal.

4. lépés: Koppints az AirDrop gombra

Válaszd ki az AirDrop lehetőséget

A Megosztás gombra koppintva megjelenik a legtöbb megosztási lehetőség -- válaszd az AirDropot.

5. lépés: Válaszd ki a fénykép elküldéséhez szükséges kontaktot.

Válaszd ki a kontaktot

Csak azt láthatod, aki a közelben van, és az AirDrop fogadásának beállítása a Contacts Only (Csak névjegyek), és szerepel a névjegyzékében vagy a Everyone (Mindenki) beállításban. Ezt a fotót az iPademre küldöm, de van a közelben egy iMac is, amelyen be van kapcsolva az AirDrop.

6. lépés: Győződj meg róla, hogy a kapcsolat elfogadja

Amikor AirDrop fényképet vagy fájlt küldesz valakinek, annak el kell fogadnia azt, hogy megkapja. Ez jelenik meg a címzett készülékén, amikor fényképet küldesz valakinek.

AirDrop fogadása

Ez alól az egyetlen kivétel, ha a küldő és a fogadó készülék ugyanazt az Apple ID-t használja, vagyis mindkettő a te készüléked. Amikor az iPhone-omról küldtem egy fotót az iPademre, az automatikusan hozzáadódott az iPad fotótárához anélkül, hogy el kellett volna fogadnom.

AirDrop-on keresztül kapott kép

Amikor AirDroppal átküldtem az iPademre, a fénykép automatikusan átkerült

Ha az AirDrop engedélyezve van, akkor egy közeli Mac-re is lehet AirDropolni.

AirDrop-kérés

Ez jelenik meg a Mac-en, amikor AirDropot kap

Hogyan állíthatom be az AirDrop beállításait?

AirDrop beállítások. A Beállítások menüpontra lépve az Általános menüpontra koppinthatsz. Ezután válaszd az AirDropot. Alternatív megoldásként lefelé lapozhatsz a vezérlőközpontba, és lenyomhatod a hálózati beállítások kártyát (ahol a Wi-Fi és a Bluetooth van). A kártya kibővül, és megjelenik az AirDrop; koppints rá, majd válaszd ki, hogy csak a névjegyektől vagy mindenkitől szeretnél fogadni.

Miért nem engedi az AirDrop bekapcsolni a Vételezést?

Győződj meg róla, hogy az AirDrop engedélyezve van

Ez akkor fordul elő, ha a beállításai korlátozzák az AirDropot, így nem tudod bekapcsolni, amikor rákattintasz. Ennek kijavításához kövesd az alábbi lépéseket:

1. Menj a Beállítások

2. Válaszd a Screen Time (Képernyőidő) lehetőséget

3. Válaszd a Tartalom és adatvédelmi korlátozások menüpontot

4. Koppints az Engedélyezett alkalmazások

5. Győződj meg róla, hogy az AirDrop engedélyezve van

Tud valaki Airdrop képeket küldeni nekem?

Ha valaki AirDrop segítségével fényképet küld neked, a telefon képernyőjén megjelenik egy felugró ablak a fénykép előnézetével és a feladó nevével, amely arra kér, hogy fogadd el vagy utasítsd el a fájlt. Ez azt jelenti, hogy valaki a környezetedben nem dobhat csak úgy be egy képet a Fotótáradba az AirDrop segítségével anélkül, hogy elfogadnád, még akkor sem, ha a Mindenki beállításban van.

Hogyan tudok AirDropot készíteni egy Mac számítógépre?

Ha egy fájlt vagy fényképet szeretnél AirDroppal az iPhone-odról a Mac számítógépedre küldeni, csak kövesd a fenti lépéseket. Ha ugyanazt az Apple ID-t használod mindkét eszközön, akkor bármit is küldesz a Macre, az csak automatikusan érkezik, anélkül, hogy jóvá kellene hagynod.

Az AirDrop csak fotókhoz használható?

Az AirDrop segítségével szinte bármit megoszthatsz, ami az Apple-eszközödön megosztható, ide tartoznak a dokumentumok, fényképek, névjegykártyák, zeneszámok, videók, alkalmazások vagy webhelyek linkjei és még sok más.

Hol találhatom meg az AirDrop fájlokat?

Bármit megtalálhatsz, amit AirDropon keresztül küldtek neked, ugyanannak az alkalmazásnak a segítségével, ahonnan érkezett. Ez azt jelenti, hogy a kapott képek a fotótáradba, a névjegykártyák pedig a névjegyeidbe kerülnek. Ne feledd, hogy az AirDrop nem olyan, mint az üzenetküldés, így ha egy weboldalra mutató linket kapsz, az a Safariban fog megnyílni, és ha azt bezárod, nem fogsz tudni visszalátogatni a küldött linkre.