, 2022/10/11

Hogyan hozzunk létre YouTube-csatornát és hogyan hozzuk ki a legtöbbet a YouTube milliárdos felhasználói hálózatából? Nézd meg, milyen egyszerű létrehozni és működtetni a YouTube-fiókját, és tudj meg néhány gyors győzelmet arról, hogyan optimalizálhatod profilod a maximális elérés érdekében.

Hogyan hozz létre YouTube-csatornát

A YouTube, a Google tulajdonában lévő videohálózat több mint egymilliárd felhasználóval büszkélkedhet - ez az internetezők majdnem egyharmada -, és naponta több százmillió órát néznek az emberek a YouTube-on, és több milliárd megtekintést generálnak. Csak mobilon a YouTube több 18-34 és 18-49 éves korosztályt ér el, mint bármelyik kábelhálózat az Egyesült Államokban.

Ami viszont elképesztő, hogy az Egyesült Államokban a kisvállalkozásoknak mindössze 9%-a használja aktívan a YouTube-ot, és az a gyanúm, hogy ez a szám világszerte is elég pontos lenne. Akkor miért nem fektetnek be a vállalkozások a YouTube-ba a közösségi médiastratégiánk részeként? Röviden azért, mert a videót nehezebb elkészíteni, mint egy blogbejegyzést vagy egy képet.

Vagy legalábbis sokunknak ez a felfogása. A valóságban azonban a videókat egyre könnyebb és olcsóbb elkészíteni. Ez azt jelenti, hogy a YouTube-on óriási lehetőség kínálkozik a vállalkozásod számára. Ha eddig azon gondolkodtál, hogy elkezd-e a YouTube-on, vagy esetleg kísérletezélt egy kicsit, de még nem találtad meg a helyed, akkor ez a bejegyzés neked szól.

Hogyan hozzunk létre egy YouTube-csatornát

YouTube-csatorna létrehozása a Google-fiók használatával. Ha rendelkezel Google-fiókkal, akkor YouTube-tartalmakat nézhetsz, oszthatsz meg és kommentálhatsz. A Google-fiókok azonban nem hoznak létre automatikusan YouTube-csatornákat. Egy új csatorna létrehozása azonban egyszerű és gyors folyamat.

1. Menj a YouTube-ra, és jelentkezz be

Menj a YouTube.com oldalra, és kattints a "bejelentkezés" gombra az oldal jobb felső sarkában:

youtube-sign-in

Ezután jelentkezz be azzal a Google-fiókkal, amelyhez a csatornádat szeretnéd társítani:

google-account

2. Menj a YouTube beállításaihoz

3. A képernyő jobb felső sarkában kattints a profil ikonodra, majd kattints a "Csatorna létrehozása" lehetőségre.

3. Létrehozod a csatornádat

Ezután lehetőséged lesz személyes csatornát létrehozni, vagy üzleti vagy egyéb névvel létrehozni egy csatornát. Ehhez a példához az "Egyéni név használata" opciót választjuk, amely kisvállalkozások és márkák számára ajánlott:

Lehetőséged van arra, hogy saját neveddel vagy egyéni névvel hozz létre YouTube-csatornát.

Lehetőséged van arra, hogy YouTube-csatornát hozz létre a saját neveddel vagy egy egyéni névvel.

Ezután elnevezed a csatornát. Név létrehozása a YouTube-csatornához.

Megjegyzés: Amint a beállításoknál ennél a lépésnél látni fogod, az új csatornanév létrehozása egy új Google-fiókot is létrehoz, saját beállításokkal és YouTube-előzményekkel. Ez a fiók a fő Google-fiókodban fészkel, és a Google-beállításokból teljes mértékben kezelhető. Ez igen hasznos, mivel ezt az új fiókot használhatod más YouTube-videók lájkolására és kommentálására, valamint arra, hogy saját márkájaként részt vegyél a YouTube-on.

Ezt a lépést követően lehetőséged nyílik csatornád további testreszabására. Lehetőségeket fog látni a következőkre:

Profilkép feltöltése

Csatornád leírásának hozzáadása.

Oldalaidra mutató linkek hozzáadása - ez tartalmazhat egyéni linkeket egy weboldalra vagy blogra, valamint közösségi linkeket az Instagramra vagy a Twitterre.

Gratulálunk! Most hoztál létre egy új YouTube-csatornát! 🎉

Ezután töltsük ki az összes információt, és hozzunk létre néhány csatornaképet, hogy az oldalad fantasztikusan nézzen ki (kattints ide a következő szakaszra való ugráshoz).

Hogyan hozz létre YouTube-csatornát, ha még nincs Google-fiókod?

Ha még nincs beállított Google-fiókod, akkor létre kell hoznod egyet, mielőtt elkezdenéd a YouTube-on. Ehhez egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

Menj a YouTube.com oldalra

Kattints a 'Bejelentkezés' gombra

Most válaszd a Google-fiók létrehozásának lehetőségét.

Kövesd a Google-fiók létrehozásának lépéseit

Most már rendelkezel Google-fiókkal, és követheted a fenti lépéseket a YouTube-csatorna létrehozásához.

Hogyan hozzunk létre YouTube-csatornát

A YouTube-csatorna művészete lényegében a Facebook borítókép YouTube-változata. A csatornakép a YouTube-csatornáján kiemelt helyen jelenik meg, ami azt jelenti, hogy minden YouTube-csatorna számára elengedhetetlen, hogy személyre szabott művészetet használj, hogy megoszd a közönséggel a személyiséged vagy többet tudj meg a márkádról.

Íme egy példa Gary Vaynerchuk YouTube-csatornájának művészetére:

Gary jól ismert a konferenciákon tartott nyilvános előadásairól, és arról, hogy megosztja közönségével mindazt, amit a marketingről és a vállalkozásépítésről tud. Ezt tükrözi a borítóképe is, amelyen Gary egy előadás közepén látható, amint éppen előadást tart. A csatorna művészete a The Gary Vee Video Experience promóciós eszközeként is szolgál, és megerősíti a hétfőtől péntekig tartó új videók ritmusát.

Íme néhány további példa inspirációként:

A Khan Academy a csatorna művészetét a márka megerősítésére használja, megemlítve a szlogent, és bemutatva néhány vicces karaktert és a márka dizájnját.

Oké, most, hogy már van néhány lehetőséged arra, hogy milyen lehet a csatornád művészete, íme, amit tudnod kell az optimális YouTube-csatorna művészetének létrehozásához ...

A tökéletes méretek a YouTube-csatorna művészetéhez

A legjobb hely, ahol a csatorna művészetét elkezdheted, az egy optimális képméret, amely több eszközön is működik. A legjobb eredmény elérése érdekében a YouTube egyetlen 2560 x 1440 pixeles kép feltöltését javasolja.

Minimális szélesség: 2048 X 1152 px. Ez a "biztonságos terület", ahol a szöveg és a logók garantáltan nem vágódnak le a különböző eszközökön való megjelenítéskor.

Maximális szélesség: 2560 X 423 px. Ez azt jelenti, hogy a "biztonságos terület" mindig látható; a csatornakép két oldalán lévő területek a néző böngészőjének méretétől függően láthatók.

Fájlméret: 6 MB vagy annál kisebb ajánlott.

Érdekes megjegyezni, hogy a YouTube rengeteg különböző eszközön elérhető - a legkisebb iPhone-tól a legnagyobb, 60 hüvelykes tévékészülékig. A tévékészülékeken a csatornakép a háttérben, a YouTube-csatorna tartalma mögött jelenik meg. Az asztali és mobileszközökön a csatorna egy banner formájában jelenik meg a tetején.

Eszközök és tippek a YouTube-csatorna arculatának létrehozásához

A múltban a YouTube egy csatornakép-sablont bocsátott rendelkezésre, hogy segítsen kitalálni a csatornakép tökéletes elrendezését, és azt, hogy hogyan fog kinézni a különböző platformokon. Itt egy előnézeti kép a sablonról:

A fent említett ideális méretekkel a semmiből is elkészítheted a csatornádat egy olyan eszközzel, mint a Figma vagy a Photoshop. Manapság a legegyszerűbb módja annak, hogy elkezdj dolgozni a channel artoddal, ha beugrasz egy ingyenes képkészítő programba, mint például a Canva vagy az Adobe Express. Ezek az eszközök kész YouTube-sablonokkal rendelkeznek, amelyeket gyorsan a saját ízlésedre szabhatsz.

Íme egy példa egy Canva-n belüli csatornakép sablonra:

2 top tipp a YouTube-csatorna művészetéhez

1. Győződj meg róla, hogy a szöveg és a logók a "biztonságos" területen belül vannak. A szöveg és a logó biztonságos területe a YouTube channel art sablon közepén található 1546 x 423 pixeles terület (lásd a fenti sablont). Ez az a terület, amely megjelenik a YouTube-on, amikor a csatornát asztali képernyőn nézik.

Hagyományosan a biztonságos területen kívüli részeknél fennáll a veszélye annak, hogy az átlapolt közösségi hivatkozások vagy profilképek miatt eltakarják vagy olvashatatlanok lesznek.

Ügyelj arra, hogy minden fontos információ, például a márkajelzés, a szöveg, a szlogenek és a kulcsfontosságú képek a biztonságos területen belül legyenek, hogy azok mindig a csatornája művészetének részeként jelenjenek meg minden eszközön.

2. Vedd figyelembe a csatornalinkjeit

A YouTube lehetővé teszi, hogy linkeket adj hozzá a csatornádhoz, és ezek a jobb alsó sarokban, a csatornakép tetejére helyezve jelennek meg.

A csatornaképek létrehozásakor fontos, hogy átgondold, milyen helyet foglalnak el ezek a linkek, és gondoskodj arról, hogy semmi fontos dolog (például logók) ne foglalja el ezt a helyet a dizájnban.

Hogyan adhatsz művészetet a YouTube-csatornájához

Ha még csak most állítod be YouTube-csatornádat, észre fogod venni a csatornaművészeti helyet (a csatorna többi részével együtt). Ha művészetet szeretnél hozzáadni YouTube-csatornádhoz, valamint bármilyen más testreszabást szeretnél elvégezni, kattints a jobb felső sarokban található Csatorna testreszabása gombra.