, 2022/10/11

A Minecraft-játékosok számára, akik olyan helyszíneket próbálnak felkutatni, mint az építmények vagy a végportálok szobái, a föld alatt szaladgálás kimerítő erőfeszítés lehet, de vannak módok arra, hogy a keresést felgyorsítsák a röntgensugaras glitchek használatával.

Hogyan használd az x ray t a Minecraftban modok nélkül

Bár rengeteg röntgenlátás mod érhető el az interneten, bizonyos helyzetekben technikailag nincs rájuk szükség, mivel a játékosok glitchelhetik a Minecraft meglévő motorját a játék vanilla verziójában, hogy a falakon és a padlón keresztül is látást nyerjenek. A Minecraft glitchelésére és a részleges röntgenlátás megszerzésére különböző módok léteznek a játék különböző platformjain, például a Java Edition vagy a Bedrock Edition esetében.

Minecraft:

A röntgenlátás megszerzésének számos módja létezik, a végeredmény azonban ugyanaz marad. Bár a röntgenlátás megszerzésének számos módja van, a végeredmény ugyanaz marad. A Minecraft működési módja szerint a blokkfelületek akkor kerülnek renderelésre, ha átlátszónak ítélt blokkok vannak közöttük és a játékos között. Amikor a játékos a karaktermodelljét nézi, a kamera képes átvágni az átlátszónak ítélt blokkokon, hogy a játékkörnyezetre rálátást biztosítson.

Amikor a játékos fuldoklik, ezért van blokkolva a látása, mivel a játékos által elfoglalt blokk nem átlátszó a kamera számára.

Ezt szem előtt tartva lehetséges a karakter és a kamera manőverezése, hogy átlásson ezeken az átlátszó blokkokon. A legegyszerűbb módja ennek a röntgensugaras látásnak a Minecraftban a harmadik személyű kamera használata egy 2 blokk magas, 1 blokk széles alagútban. Sok játékos már most is használja az ilyen típusú alagutakat bányászatra, de a harmadik személyű nézetre váltva és a kamerát az alagút határain kívülre mozgatva a játékosok barlangokat, építményeket vagy más tárgyakat láthatnak az alagút közelében. Ez a nézet azonban némileg korlátozott. A harmadik személyű kamerás módszeren kívül is rengeteg lehetőség van.

Minecraft: Java Edition

Homok, kavics vagy betonpor és egy komposztáló használata költséghatékony módszer a röntgenlátás megszerzésére. Egy 3 tömb mély gödör ásásával a játékosok elhelyezhetnek egy komposztálót a gödör alján, majd beleugorhatnak. Ezután a homok/kavics/betonpor blokk egyszerű elhelyezése felettük szilárd röntgenlátást biztosít a környező területről. a játékosok egy dugattyútömböt is használhatnak, hogy a fejüket egy látható röntgenterületre nyomják lefelé. Ezt egy dugattyúval, egy komposztálóval, egy karral és két tetszőleges típusú teljes tömbtel lehet megtenni.

A játékosoknak egy 1 tömb mély gödröt kell ásniuk, belehelyezniük a komposztálót, majd a gödör két oldalán egy 2 tömb magas falat kell építeniük. Ezután helyezzetek el egy kapcsolót, és aktiváljátok az egyik fal felső blokkján. Ugorj be a komposztálóba, és helyezd a dugattyút a fejed fölé. Ez automatikusan aktiválja a dugattyút a kar aktiválódása miatt, és a játékos látószögét a látható blokkréteg fölé tolja.

Minecraft: Bedrock Edition

A Minecraft játékosok a hulló hó segítségével röntgenlátást is elérhetnek. Ehhez szükség lesz egy darab homokra, kavicsra vagy más, a gravitáció által befolyásolt blokkra, valamint négy darab felső hóra és egy tekintélyes számú lapra (több lap, több látás ebben az esetben). Kezdetben a játékosoknak ásniuk kell egy 1 tömb mély gödröt, és körül kell venniük azt palákkal. Ezután a lyuk fölé helyezzünk egy szilárd tömböt, amely elég helyet hagy a játékosnak ahhoz, hogy alatta sétálhasson.

Erre a tömbre helyezd rá a homokot/stb. tömböt, a homokra rakd a havat, és ugorj be a lyukba. Lépjetek be osonva, majd romboljátok le a fölötte lévő blokkot, a leeső gravitációs blokknak a hóval együtt le kell esnie, és szilárd látást kell biztosítania. a játékosok számára, akik a Nether láván keresztül szeretnének látni, a láncok oldalra helyezésével röntgenlátást is biztosíthattok.

Ezt annyi lánccal lehet elvégezni, amennyi szükséges ahhoz, hogy átlássunk a láva tengerén. A röntgenlátás hihetetlenül hasznos az építmények és más létfontosságú tárgyak megtalálásában, így érdemes kipróbálni, ha a Minecraft játékosok nem érzik úgy, hogy új modot vagy kiegészítőt kellene telepíteniük. Próbáld ki legközelebb, amikor játszol, lehet, hogy meglepődsz, mennyi mindent találsz.