, 2022/10/4

Két vagy több PDF-fájl tartalmának kombinálása egyszerű, még akkor is, ha nem rendelkezik Adobe Acrobat programmal.

Hogyan egyesítsük a PDF fájlokat

Számos ingyenes alkalmazás képes PDF-fájlok egyesítésére, köztük a PDF Merger & Splitter nevű Windows-alkalmazás, a Mac Preview és a PDF Joiner nevű online PDF-összevonó. Ez a bemutató megtanítja, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen több PDF-fájlt egyetlen dokumentumba egyesíteni.

1

Lépj a http://pdfjoiner.com/ oldalra egy webböngészőben. A PDF Joiner egy ingyenes online eszköz, amely lehetővé teszi több PDF egyesítését egyetlen fájlba.

2

Kattints a Fájlok feltöltése gombra. Ez egy teás színű gomb az oldal közepén. Ezzel megnyílik egy File Explorer ablak Windowson vagy egy Finder ablak Macen. Ezután kattintson a PDF esetlegesen elmentett almappáira.

3

Menj a PDF-ek tárolási helyére. Kattints az ablak bal oldalán arra a mappára, amelyben a PDF-eket tárolja.

4

Válaszd ki a PDF fájlokat. Több fájl kiválasztásához tartsd lenyomva a Ctrl billentyűt Windowson vagy a Command billentyűt Macen. Ezután kattints az egyesíteni kívánt PDF-fájlokra. A PDF Joiner segítségével egyszerre akár 20 PDF fájlt is egyesíthetsz.

5

Kattints a Megnyitás gombra. Ez az ablak jobb alsó sarkában található. Ezzel a PDF-fájlok feltöltése megkezdődik a PDF Joiner programba. Az oldal közepén az összes feltöltött PDF-fájl miniatűr képe látható. További PDF-ek feltöltéséhez kattintson a Fájlok feltöltése feliratú teás színű gombra.

6

Várjd meg, amíg a fájlok feltöltése befejeződik. Ez eltarthat néhány percig attól függően, hogy hány fájlt töltesz fel.

7

Kattints és húzd a PDF fájlokat a sorrend megváltoztatásához. Ha a PDF-fájlok feltöltési sorrendje nem azonos azzal a sorrenddel, amelyben egyesíteni szeretnéd őket, a PDF-fájlok miniatűr képeire kattintva és azokat jobbra és balra húzva átrendezheted a PDF-fájlok sorrendjét.

8

Kattints a Fájlok egyesítése gombra. Amint a fájlok feltöltése befejeződött, ez a lehetőség elérhetővé válik a feltöltött fájlok listája alatt. A JOIN FILES (Fájlok egyesítése) gombra kattintva az egyesített PDF fájlokat egyetlen PDF-ként tölti le a számítógépére. Alapértelmezés szerint a letöltött fájlokat a Letöltések mappában találod.

Módszer 2 Windows használatával

1

PDF Merger & Splitter letöltése. A PDF Merger & Splitter egy ingyenes alkalmazás, amely lehetővé teszi PDF-ek egyesítését és oldalak kivonását egy PDF-ből. A PDF Merger & Splitter ingyenesen letölthető a Microsoft Store áruházból. A PDF Merger & Splitter letöltéséhez kövesse a következő lépéseket:

Kattints a Windows Start menüjére.

Kattints a Microsoft Store ikonra, amely egy fehér bevásárlószatyorra hasonlít.

Kattints a jobb felső sarokban a Keresés gombra.

Írd be a keresősávba a "PDF Merger & Splitter" kifejezést.

Kattints a PDF Merger & Splitter gombra.

Kattints a GET gombra.

2

Nyisd meg a PDF Merger & Splitter programot. A PDF Merger & Splitter ikonja egy oldalra hasonlít. Megtalálható a Windows Start menüjében, vagy a letöltés befejezése után a Microsoft Store áruházban a Launch gombra kattintva.

3

Kattints a PDF fájlok egyesítése gombra. Ez az első lila gomb az oldal közepén.

4

Kattints a PDF fájlok hozzáadása gombra. Ez az első lehetőség a bal felső sarokban. Ez az opció megnyitja a Fájlkezelőt, és lehetővé teszi a PDF fájlok keresését.

5

Navigálj az egyesíteni kívánt PDF-ek helyére. A File Explorer segítségével navigáljon az egyesíteni kívánt PDF-ek helyére. Kattints duplán a mappára, amelyben a PDF-ek találhatók, és navigálj az adott mappába.

6

Jelöld ki a PDF fájlokat, és kattints a Megnyitás gombra. Egyszerre több fájlt is kijelölhetsz, ha a Ctrl gombot lenyomva tartod, és a megnyitni kívánt fájlokra kattintasz. Ezután kattints a Megnyitás gombra a jobb alsó sarokban. További PDF-fájlok feltöltéséhez kattints ismét a PDF-ek hozzáadása gombra.

A PDF-fájlok sorrendjének megváltoztatásához kattints a listában a mozgatni kívánt PDF-fájlra, majd kattints a lista felett a Felfelé vagy a Lefelé lépés gombra.

Egy PDF eltávolításához kattints az eltávolítani kívánt PDF-re, majd a lista felett kattints az Eltávolítás gombra.

7

Kattints a PDF fájlok egyesítése gombra. Ez a jobb alsó sarokban található. Ekkor megjelenik a Mentés felszólítás, amellyel elmentheted az egyesített PDF-eket.

8

Írj be egy nevet az egyesített PDF-nek. A "Filename" melletti mezőbe írj be egy nevet az egyesített PDF számára.

Kiválaszthatsz egy helyet is, ahová a fájlt menteni kívánod.

9

Kattints a Mentés gombra. Ezzel a PDF-fájlokat egy egységes, egyesített PDF-ként mented el.

Módszer 3 Mac használatával

1

Nyisd meg a Finder képet Macfinder2.png címmel. Ez a kék-fehér ikon egy mosolygós arccal. Megtalálható a Mac Dockjában, a képernyő alján. A Finder segítségével böngészhet a Mac számítógépén található fájlok és mappák között.

2

Menj a PDF-fájlok helyére. Kattints a Finder ablak bal oldalán arra a mappára, amelybe a PDF-fájlokat mentetted.

3

Nyisd meg az első egyesíteni kívánt PDF fájlt az Előnézetben. A Windowstól eltérően a Mac számítógéphez tartozik egy olyan alkalmazás, amely PDF fájlok egyesítésére és szétválasztására használható. Erre a célra a Preview alkalmazást használhatod. A következő lépésekkel nyiss meg egy PDF-et az Előnézetben.

Kattints a jobb gombbal egy PDF-fájlra (két ujjal kattints, ha trackpadet vagy varázsegeret használsz).

Lépjen a Megnyitás a... Kattints az Előnézet gombra.

4

Kattints a Nézet gombra. Ez a Mac képernyőjének tetején található menüsorban található. Megjelenik egy legördülő menü.

5

Kattints a Miniatűrök gombra. Ez a lehetőség a Nézet legördülő menüben található. Látni kell, hogy az Előnézet ablak bal oldalán felugrik egy ablak, amely a PDF minden egyes oldalának miniatűr képét tartalmazza.

6

Kattints egy másik PDF-re, és húzd be a miniatűrök listádba. Egy másik PDF hozzáadásához az Előnézetben megnyitott PDF-hez kattints a hozzáadni kívánt PDF-re a Finder ablakban, és húzd azt az Előnézetben balra lévő miniatűrök listájába. Dobd a PDF-et oda, ahová a miniatűrök között szeretnéd, hogy kerüljön.

Több fájl kiválasztásához tartsd lenyomva a Command billentyűt, és kattints a kiválasztani kívánt fájlokra. Ezután húzd az összeset az előnézetben lévő miniatűrök listájára. Átrendezheted az oldalakat a bal oldali miniatűr képekre kattintva, majd felfelé vagy lefelé húzva is.

7

Kattints a Fájl gombra. Ez egy menüpont a Mac képernyő bal felső sarkában.

8

Kattints az Exportálás PDF-ként gombra. Ez a "Fájl" legördülő menüben található az alsó rész közelében.

9

Írj be egy nevet az egyesített PDF-nek. A "Mentés másként" melletti mezőbe írd be az egyesített PDF fájl nevét.

10

Kattints a Mentés gombra. Ez az ablak jobb alsó sarkában található. Ezzel a kiválasztott PDF-fájlokat egyetlen dokumentumba egyesíted, és ugyanabba a mappába mented, amelyben a többi PDF található.

Módszer 4 Az Adobe Acrobat DC használata

1

Nyisd meg az Adobe Acrobat DC programot. Az Adobe Acrobat DC Pro ikonja piros-fekete, középen egy fehér, hurkolt csóvával. Az Adobe Acrobat DC az Adobe saját (fizetős) PDF-készítő eszköze. Az Adobe Acrobat havonta 14,99 $-os előfizetést igényel. Az Adobe Acrobat DC megnyitásához kattintson a Windows Start mappájában az Adobe Acrobat DC-re, vagy Macen az Alkalmazások mappára. Az ingyenes Adobe Acrobat Reader DC nem képes PDF-ek egyesítésére.

2

Kattints az Eszközök gombra. Ez a második fül a tetején. Ez jeleníti meg a PDF-készítési eszközöket.

3

Kattints a Fájlok kombinálása gombra. Ez a második lehetőség az Eszközök lapon. Van egy lila ikonja, amely két oldalra hasonlít.

4

Kattints a Fájlok hozzáadása gombra. Ez a kék gomb az oldalak közepén. Ez megnyitja a File Explorer-t Windowson, vagy a Finder-t Macen.

5

Navigáljon PDF-ek tárolási helyére. A File Explorer vagy a Finder ablak segítségével navigáljon ahhoz a mappához, ahová az egyesíteni kívánt PDF-eket mentették.

6

Jelöld ki az egyesíteni kívánt PDF-eket. Több fájl kiválasztásához tartsd lenyomva a Ctrl billentyűt Windowson, illetve a Command billentyűt Macen. Ezután kattints a hozzáadni kívánt fájlokra.

7

Kattints a Megnyitás gombra. Ez a jobb alsó sarokban található. Ekkor az Adobe Acrobat DC programban az összes PDF-fájl miniatűr képként jelenik meg.

További PDF-ek hozzáadásához kattints a képernyő tetején a Fájlok hozzáadása gombra. A fájlok sorrendjének megváltoztatásához kattints az Adobe Acrobat DC-ben a miniatűr képekre, és húzd őket. Egy PDF eltávolításához kattints egy miniatűr képre a kijelöléshez, majd kattints az Eltávolítás gombra az oldal tetején.

8

Kattints az Egyesítés gombra. Ez a kék gomb az oldal tetején. Ez az összes PDF fájlt egyesíti a miniatűrök listájában egyetlen PDF-be.

9

Kattints a Fájl gombra. Ez az Adobe Acrobat DC felső menüsorában található.

10

Kattints a Mentés másként gombra. Ez az Adobe Acrobat DC "Fájl" alatti legördülő menüjében található.

11

Kattints egy újabb mentési helyre, vagy kattints a Válassz másik mappát gombra. Kiválaszthatod a felsorolt legutóbbi mentési helyek egyikét, vagy a Más mappa kiválasztása feliratú kék gombra kattintva más mentési helyet választhatsz.

12

Írj be egy nevet az egyesített PDF-nek. A "Filename" (fájlnév) melletti mezőbe írd be a PDF nevét.

13

Kattints a Mentés gombra. Ez a Mentés ablak jobb alsó sarkában található. Ez elmenti az egyesített PDF-et a kiválasztott fájlnévvel.