, 2022/9/27

Szeretnéd lemondani az Amazon Prime tagságodat vagy néhány előfizetésedet? A számos előny ellenére, mint például az ingyenes 2 napos szállítás és az Amazon Prime Video, van egy jó néhány ok, amiért esetleg véget akarsz vetni az Amazonhoz való tartozásának. Akár pénzt szeretnél megtakarítani, akár csak lemondani az ingyenes próbaidőszakot a Prime Day után, lépésről lépésre ismertetjük az útmutatót.

Az Amazon Prime tagság és az előfizetések törlése

Hogyan mondhatod le Amazon Prime tagságod

Ha a teljes Amazon Prime tagságodat szeretnéd lemondani, ez viszonylag könnyen megtehető. Akár a telefonján lévő alkalmazást, akár a webböngészőt használja, nézze meg az alábbi lépéseket, hogy megszakítsa a kapcsolatot az Amazonnal. Ha csak néhány extra előfizetést szeretnél lemondani, akkor görgess lejjebb az erre vonatkozó útmutatónkért.

Az Amazon Prime megszüntetése az alkalmazásban

Az Amazon Prime tagság lemondása az alkalmazáson keresztül gyors és egyszerű:

Menj az Amazon Shopping alkalmazáshoz az Android vagy iOS eszközön.

Koppints a képernyő jobb alsó részén lévő 3 kis vonalra.

Koppints a képernyő jobb alsó részén található "Fiók" gombra (a "Listák" mellett).

Görgess lefelé a "Prime tagság kezelése" menüponthoz a "Fiókbeállítások" alatt, és koppints rá.

Koppints a 'Tagság kezelése' legördülő menüpontra, majd a 'Frissítés, törlés és egyéb' lehetőségre.

Érintsd meg a "Tagság megszüntetése" elemet az Amazon Prime hivatalos megszüntetéséhez.

Az Amazon Prime törlése asztali gépen

A Prime tagság felmondása asztali gépen ugyanolyan egyszerű, mint az alkalmazáson keresztül:

Lépj a képernyő jobb felső sarkában található 'Fiók és listák' legördülő menü fölé. Kattints a 'Prime Membership' menüpontra a legördülő menüben (a 'Memberships & Subscriptions' (Tagságok és előfizetések) alatt).

Kattints a képernyő jobb sarka mellett található legördülő menüre, amely a 'Frissítés, törlés és egyéb' feliratot tartalmazza (a 'Tagság kezelése' alatt).

Kattints a "Tagság megszüntetése" gombra az Amazon Prime hivatalos megszüntetéséhez.

Előfizetések törlése az Amazonon

A kelleténél sokkal egyszerűbb, mint kellene, hogy sok különböző előfizetést halmozzunk fel az Amazonon. A Prime Video kiegészítésektől kezdve az Audible és ComiXology előfizetésekig rengeteg különböző előfizetést kínál az Amazon, amelyek nagyon gyorsan felhalmozhatják a költségeket. Ha kíváncsi vagy, hogyan mondhatod le az Amazon-előfizetéseket, kövesd az alábbi lépéseket:

Amazon-előfizetések törlése asztali gépen

Sok olyan előfizetés van, például az Amazon Audible, amely nem teszi lehetővé az előfizetés lemondását közvetlenül az Amazon alkalmazásból. Az asztali számítógépen történő lemondás azonban gyors és egyszerű:

Menj a Tagságok és előfizetések menüpontba, és jelentkezz be a fiókodba.

Görgessd le a lemondani kívánt előfizetést, és kattints az adott előfizetés "Beállítások" gombjára (a jobb szélső oldalon).

Keress egy gombot vagy linket, amelyen az áll, hogy "Tagság törlése" (az elhelyezés előfizetésenként változik).

Érdemes megjegyezni, hogy ha a tagságod havi krediteket tartalmaz, ezek a kreditek eltűnnek, amint lemondod az adott előfizetést.