, 2022/9/28

Az AirPods-t egyszerűen lehet csatlakoztatni egy iPhone-hoz, de ezeket a fülhallgatókat más eszközökkel is használhatja (gyakran korlátozott módon). Az Apple AirPods mindenhol ott van - vagy legalábbis úgy tűnik. De tudtad, hogy ezek a szinte mindenütt jelenlévő fülhallgatók az iPhone-on vagy Mac-en kívül még sok más eszközhöz is csatlakoztathatók?

Az AirPods csatlakoztatása

Lehet, hogy némi plusz beállításra lesz szükség, de ha az AirPods-ot más telefonokkal vagy akár bizonyos videojáték-konzolokkal is szeretnéd használni, akkor ez lehetséges. Az AirPods a vezeték nélküli kapcsolathoz Bluetooth-t használ, de az Apple saját fejlesztésű H1 chipjét is használja. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy az olyan eszközök, mint az iPhone és az iPad támogatják az AirPodsban található összes funkciót, más eszközök pedig meglehetősen korlátozottak. Mégis, mivel Bluetooth-ról van szó, az alapvető audio streaming számos eszközön lehetséges.

Az AirPods csatlakoztatása iPhone-hoz

A nyitott tokban lévő AirPods Pro egy iPhone mellett áll, amely megjeleníti a párosításkérés felugró értesítését. Ha van iPhone-d, csak ki kell nyitni a tokot, hogy megkezdődjön az AirPods párosítási folyamata. Az AirPods csatlakoztatása az iPhone-hoz a H1 chipnek köszönhetően valószínűleg a lehető legegyszerűbb szinkronizálási eljárás. Először is győződj meg róla, hogy az iOS legújabb verzióját használod, ezután már egyszerű a dolog:

Győződj meg róla, hogy az iPhone fel van oldva és a Kezdőképernyőn van.

Nyisd ki a töltőtokot úgy, hogy az AirPods még mindig benne van, és tartsd az iPhone közelébe.

Megjelenik egy ablak az iPhone-odon, ahol rákattinthatsz a "Csatlakozás" lehetőségre.

Az AirPods modelljétől és az iPhone beállításaitól függően megjelenhet egy útmutató a "Hey Siri" funkció beállításához is.

Az AirPods csatlakoztatása iPadhez

Az AirPods iPadhez való csatlakoztatásának folyamata meglehetősen hasonló az iPhone-hoz való csatlakoztatáshoz. Győződj meg róla, hogy a Bluetooth funkció be van kapcsolva a Beállítások alkalmazás Bluetooth menüjében, majd kövesd a fenti lépéseket.

Az AirPods csatlakoztatása Mac számítógéphez

A Macek és a teljes Apple-ökoszisztéma jól működik az AirPods-szal. Az AirPods csatlakoztatása a Mac-hez szintén nagyon egyszerű. Sőt, ha mindent ugyanahhoz az Apple ID-hez regisztráltál, akkor akár azonnal használatba is veheted. Kattints a Bluetooth vagy a hangerőszabályzó gombokra a menüsorban, és ha ott látod az AirPodsodat a listában, akkor készen áll, csak ki kell választanod. Ne aggódj, ha nem ez a helyzet - a szinkronizálás így is nagyon egyszerű:

Válassza a "Rendszerbeállítások" menüpontot az Apple menüből, majd kattintson a "Bluetooth" menüpontra.

Győződj meg róla, hogy a Bluetooth be van kapcsolva.

Ha mindkét AirPods a töltőtokban van, nyisd ki a fedelet.

Nyomd meg és tartsd lenyomva a tok hátulján lévő beállítási gombot, amíg a fény fehéren villog.

A Mac számítógépen válaszd ki az AirPods készüléket az "Eszközök" listából, majd kattints a "Csatlakozás" gombra.

Ha a hang nem szólal meg azonnal a fülhallgatón, akkor lehet, hogy a menüsorban a hangerőszabályzóra vagy a Bluetooth menüre kell kattintani, és meg kell győződnie arról, hogy az AirPods kimeneti eszközként van beállítva.

Az AirPods csatlakoztatása PC-hez/Laptophoz (Windows)

A dolgok egy kicsit bonyolultabbá válnak, ha az Apple számítástechnikai ökoszisztémáján túlra merészkedsz, így az AirPods csatlakoztatása egy Windows PC-hez egy kicsit bonyolultabb lehet. Ennek ellenére viszonylag egyszerűnek kell lennie, mivel Bluetooth-eszközként fog megjelenni. Az AirPods PC-vel való szinkronizálásához kövesd az alábbi lépéseket:

Nyisd meg a Bluetooth menüt a Start sáv tálcáján, és győződj meg róla, hogy a Bluetooth aktív.

Ha mindkét AirPods a töltőtokban van, nyisd ki a fedelet.

Nyomd meg és tartsd lenyomva a tok hátulján lévő beállítási gombot, amíg a lámpa fehéren villog.

Válaszd ki az AirPods-t az elérhető Bluetooth-eszközök listájából.

Ne feledd, hogy az AirPods használatakor sokkal kevesebb funkciót kap egy számítógépen. Nincs Siri elérés, nincs automatikus váltás az eszközök között, és ezek a fülhallgatók csak az SBC és az AAC Bluetooth-kódexeket támogatják.

Az AirPods csatlakoztatása Android telefonhoz

Az AirPods Androidon és iOS-en egyaránt működik, de Androidos készülékkel párosítva nem kapunk semmilyen különleges szoftveres funkciót. Több okból sem javasoljuk az AirPods használatát androidos telefonnal. Mégis, ha szükség esetén erre van szükséged, vagy ez az egyetlen elérhető lehetőség, akkor lehetséges. Kövesd az alábbi lépéseket az AirPods és egy Android-eszköz szinkronizálásához:

Győződj meg róla, hogy a Bluetooth be van kapcsolva a Beállítások > Kapcsolatok > Bluetooth menüpontban.

Ha mindkét AirPods a töltőtokban van, nyisd ki a fedelet.

Nyomd meg és tartsd lenyomva a tok hátulján lévő beállítási gombot, amíg a lámpa fehéren villog.

Válaszd ki az AirPods-t az elérhető Bluetooth-eszközök listájából.

Az AirPods csatlakoztatása Chromebookhoz

A Chromebook menüjében kattintso a "Bluetooth" gombra.

A Chromebook automatikusan keresni fogja az új eszközöket.

Ha mindkét AirPods a töltőtokban van, nyisd ki a fedelet.

Nyomd meg és tartsd lenyomva a tok hátulján lévő beállítási gombot, amíg a lámpa fehéren villog.

Válaszd ki az AirPods-t az elérhető Bluetooth-eszközök listájából.

Az AirPods csatlakoztatása Sony PlayStation 4 vagy PlayStation 5 készülékhez

A Sony Pulse 3D vezeték nélküli fejhallgató egy függőleges Sony PlayStation 5 konzolnak támasztva, egy PlayStation DualSense kontroller mellett. Valószínűleg jobb ötlet dedikált játék headseteket használni a PlayStation 5-tel, mert az AirPods szinkronizálásához külső adapterre van szükség. Az AirPods csatlakoztatása a PlayStation 4-hez vagy a PlayStation 5-höz azért ütközik akadályba, mert egyik sem támogatja a Bluetooth-hangzást - ez azonban talán jobb is így.

Valójában valószínűleg jobb, ha dedikált játékfejhallgatót használsz. Ha azonban ragaszkodsz ahhoz, hogy az AirPods-ot PlayStation 4-gyel vagy PlayStation 5-tel használd, akkor sincs teljesen kifogyva a lehetőségekből. A fő kifogás az, hogy külső dongle-t vagy adaptert kell használnod. Ezekért a termékekért nem tudunk kezeskedni, mivel nem teszteltük őket, de ha hajlandó vagy kipróbálni őket magad, itt találsz egy útmutatót.

Az AirPods és az Xbox csatlakoztatása

Az AirPods csatlakoztatása Xboxhoz hasonlóan korlátozott. Van azonban egy olyan megoldás, amely nem igényel külső adaptert. A legjobb eredmény eléréséhez iOS-eszközre van szükség, de Androiddal is működhet (ennek minden korlátozása azonban szintén vele jár). Ismétlem, nem tudunk kezeskedni sem ezért az eljárásért, sem a külső adapterek használatáért, de ha szeretnéd kipróbálni, itt találsz egy útmutatót. Mégis, lehet, hogy egyszerűbb lenne csak egy dedikált Xbox gaming headsetet használni.

Az AirPods csatlakoztatása a Nintendo Switchhez

A Nintendo Switch kivétel a szabály alól, amikor az AirPodshoz hasonló Bluetooth fülhallgatók videojáték-konzollal való használatáról van szó. Ez azért van, mert a Switch támogatja a Bluetooth-hangzást, ha telepítetted a legújabb firmware-t, így megspórolhatod egy külön Switch-headset megvásárlását.

A lépések fordítottak az AirPods PC-hez való csatlakoztatásához képest, de ettől eltekintve a dolog nagyon egyszerű:

Ha mindkét AirPods a töltőtokban van, nyisd ki a fedelet.

Nyomd meg és tartsd lenyomva a tok hátulján lévő beállítási gombot, amíg a lámpa fehéren villog.

Nyisd meg a "Rendszerbeállítások" menüpontot a Nintendo Switch-en.

Görgess lefelé a "Bluetooth Audio" kiválasztásához.

Koppints a Pair gombra.

Válaszd ki az AirPods készüléket a listából.

Ne feledd azonban, hogy a Bluetooth-hangnak késleltetési és egyéb problémái lehetnek, amelyek befolyásolhatják a játékmenetet.

Miért nem csatlakozik az AirPods egy eszközhöz?

Ha az AirPods nem csatlakozik a fenti eszközök egyikéhez sem, akkor valószínűleg az AirPodsnak gyors újraindításra van szüksége. A fenti videóban megtudhatja, hogyan lehet gyári alaphelyzetbe állítani az AirPods készüléket. Íme a lépésről lépésre történő útmutató:

Ha a fülhallgató még mindig a tokban van, nyisd fel a fedelet.

Tartsd a fülhallgatót a tokban, és nyisd meg a Bluetooth-beállításokat az iOS-eszközén.

Az "AirPods" mellett kattints a kis "i" ikonra.

Kattints a "Forget This Device" (Felejtsd el ezt az eszközt) szövegre, majd kattintson a "Confirm" (Megerősítés) gombra.

A telefonod leválasztotta a kapcsolatot az AirPodsról. Most tovább kell lépnie az AirPods visszaállításához.

Nyitott tokfedéllel nyomd meg és tartsd lenyomva a tok hátulján lévő beállítási gombot körülbelül 15 másodpercig (vagy amíg a LED-lámpa sárga színben villog).

Most az AirPods teljesen visszaállt, és újra párosíthatod új eszközökkel, mintha frissen vetted volna ki a dobozból.

Bár az AirPods a használhatósága miatt népszerű, rengeteg probléma sújtja. Szerencsére van egy útmutatónk, amely végigvezeti, hogyan oldja meg a leggyakoribb AirPods problémákat.