, 2022/9/27

A filmet 2016. február 12-én mutatta be az Egyesült Államokban a Warner Bros. Pictures a mozikban. Világszerte 112 millió dolláros bevételt hozott, és vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól.

A How to Be Single egy 2016-os amerikai romantikus vígjáték

A How to Be Single egy 2016-os amerikai romantikus vígjáték, amelyet Christian Ditter rendezett, Abby Kohn, Marc Silverstein és Dana Fox írt, Liz Tuccillo azonos című regénye alapján. A főszerepekben Dakota Johnson, Rebel Wilson, Damon Wayans Jr., Anders Holm, Alison Brie, Nicholas Braun, Jake Lacy, Jason Mantzoukas és Leslie Mann látható, és egy csoport New York-i nőt követ nyomon, akiknek különböző megközelítései vannak arról, hogyan kell szinglinek lenni.

Tervrajz

Alice ideiglenesen szakít egyetemi barátjával, Josh-sal, és New Yorkba költözik, hogy ügyvédi asszisztensként a nővérével, Meggel, egy szülész-nőgyógyásszal éljen, akit nem érdekel sem a gyerekvállalás, sem a kapcsolat. Alice összebarátkozik vad ausztrál munkatársával, Robinnal, aki élvezi a bulizást és az egyéjszakás kalandokat, és a helyi csapos Tommal, aki felkarolja az agglegény életmódot, és több nővel is összejön, köztük Alice-szel. Tom a bárjában találkozik Lucyval, amikor a lány ingyen használja az internetet; a lány elmagyarázza, hogy különböző társkereső oldalak segítségével keresi "az igazit".

Alice találkozik Josh-sal, aki készen áll a kibékülésre. A férfi elmagyarázza, hogy valaki mással találkozgat, ami elkeseríti a nőt. Meg meggondolja magát, miközben egy kisbabára vigyáz, és úgy dönt, hogy saját gyermeket vállal egy spermadonor segítségével. Nem sokkal azután, hogy teherbe esik, Meg váratlanul összejön egy fiatalabb férfival, Kennel, miután Alice irodai karácsonyi partiján találkozott vele. A férfi, az ügyvédi iroda recepciósa, el van ragadtatva a lánytól. A lány megpróbál szakítani vele, de a férfi továbbra is aranyosan üldözi.

Mivel úgy gondolja, hogy Ken túl fiatal ahhoz, hogy jövője legyen vele, Meg eltitkolja előle a terhességet. Visszatérve Tom bárjába, Lucy borzalmas randik sorát éli át, amikor a férfi rájön, hogy érzéseket táplál iránta. Alice, hogy megpróbálja kitenni magáért, részt vesz egy kapcsolatépítő rendezvényen, ahol összejön egy David nevű férfival. Lucy már három hete kapcsolatban van Paullal, aki elárulja, hogy mással is találkozgat, azt hiszi, hogy ő is ezt teszi, és szakít vele. Lucy összeomlik önkéntes munkája során, amikor gyerekeknek olvas fel egy könyvesboltban. George, aki ott dolgozik, megnyugtatja őt, és kapcsolatuk kezdődik.

Alice és Robin részt vesznek Josh ünnepi partiján; Alice rájön, hogy nem tudja nézni Josht az új barátnőjével. Összefut Daviddel, aki megmutatja neki a Rockefeller Center karácsonyfájának privát kilátását, elkápráztatja, és kapcsolatuk kezdődik. Három hónappal később, amikor Alice David lányával, Phoebe-vel énekel, David dühös lesz rá, és emlékezteti, hogy nem ő Phoebe anyja. A felesége két évvel ezelőtt meghalt, és úgy véli, túl korai Phoebe-nek mostohaanyja lenni. Ennek következtében szakítanak.

Tom felháborodik Lucy és George kapcsolata miatt, és meghívja Alice-t egy italra. Megbeszélik a Josh és Lucy iránti érzelmeik miatti csalódottságukat, és együtt alszanak, hogy eltereljék a figyelmüket. Ken felfedezi, hogy Meg terhes, de szívesen segít felnevelni a gyermekét. A nő, attól tartva, hogy a férfi nem igazán elkötelezett, véget vet a kapcsolatuknak. Alice születésnapi partijára Robin Alice tudta nélkül meghívja Tomot, Davidet és Josht, mert szerinte ez vicces lenne. Alice mindhárom férfi jelenlététől megrázkódik, és szembesíti Robint. Tom bevallja érzéseit Lucynak, de a lány bejelenti, hogy eljegyezte George-ot.

Josh közeledik Alice-hez, és csókolóznak, de abbahagyják, amikor a férfi elárulja a megdöbbent Alice-nek, hogy most már jegyben jár, és csak lezárni akarta vele a dolgot. Az önkeresés vágyától felbuzdulva Alice hazamegy. Taxija elüti Robint, aki a vajúdó Meg miatt próbálta megállítani a taxit. A kórházba sietnek, ahol Meg kislánynak ad életet. Ken meggyőzi őt, hogy folytassák a kapcsolatukat, míg Alice újra felújítja barátságát Robinnal. A film azzal zárul, hogy Alice elgondolkodik az egyedül töltött időszakon és a szingliségen.

Meg és Ken együtt vannak, míg Robin folytatja régi szokásait. Tom megnyílik a nem alkalmi kapcsolatok lehetőségei előtt. Lucy hozzámegy George-hoz, David pedig beszélget a lányával az anyjáról. Végül Alice egyedül fedezi fel a Grand Canyont, hogy újév napján szemtanúja legyen a napfelkeltének: ez volt az álma, amiről mindig is álmodott.

Cast

Dakota Johnson mint Alice Kepley, Meg húga, Robin barátja és munkatársa.

Rebel Wilson, mint Robin, Alice barátja és munkatársa.

Damon Wayans Jr. mint David Stone, Alice szerelme.

Anders Holm mint Tom, a csapos.

Alison Brie, mint Lucy, ő az online társkeresés tudományát műveli abban a reményben, hogy megtalálja lelki társát.

Nicholas Braun, mint Josh, Alice szerelme.

Jake Lacy mint Ken, Meg szerelmi érdeklődése.

Jason Mantzoukas, mint George, abban a könyvesboltban dolgozik, ahol Lucy önkéntesként felolvas a gyerekeknek.

Leslie Mann mint Meg Kepley, Alice nővére.

Colin Jost mint Paul

Brent Morin, mint Lucy partnere.