, 2022/10/7

Edgar Cervantes több mint 10 éve technológiai újságíró, és írói karrierjének közel felét itt, az Android Authoritynél töltötte. Mindennapi rutinjának része az írás és a weboldal fotózási projektjeinek felügyelete. A legújabb kütyük felfedezése és az iparág folyamatos tanulmányozása mindennapi hajtásának része.

A Google Térkép offline használata

A Google Maps az egyik legmegbízhatóbb navigációs szolgáltatás, de nem hibátlan. Az egyik legjelentősebb probléma, hogy a legjobban szilárd adatkapcsolattal működik, amivel nem mindig rendelkezünk. A Google Maps offline is használható, de ez a nagyszerű funkció proaktív intézkedések nélkül használhatatlan.

Készülsz arra az autós kirándulásra vagy egy vad túrára? Mindenképpen kövesse ezt az útmutatót a Google Maps offline használatáról, hogy elkerülje az eltévedést a hálózaton kívül. A Google Térképek offline használata a Google Térképek megnyitásával és a Profil ikon > Offline térképek > Saját térkép kiválasztása menüpontra kattintva. Ezután válaszd ki a területét, és nyomd meg a Letöltés gombot.

Hogyan működik a Google Térképek offline mód

A Google Térképek offline módjának kihasználása előtt le kell tölteni az adott területet. Erre gondolunk, amikor azt mondjuk, hogy a dolgokat proaktívan kell elvégezni. Le kell tölteni a térképterületet, mielőtt elhagyod az internet kényelmét. A Google Mapsben egyetlen letöltéssel az egész San Diego, Tijuana és Los Angeles környékét be tudom gyorsítótárba helyezni.

Edgar Cervantes

Szerencsére a Google Maps offline letölthető területe nagy; egyetlen letöltéssel az egész San Diego, Tijuana és LA területét gyorsítótárba tudom helyezni. Ezeknek az offline térképeknek a letöltése sok adatot használhatsz, ezért készülj fel arra, hogy rengeteg tárhelyet kell feláldozni a térképek számára. Ezek akár 1,5 GB-ot is igénybe vehetnek, területtől függően. Ha van microSD-kártya-támogatással rendelkező készüléked, akkor akár az SD-kártyára is átviheted az adatokat. Ehhez válaszd a Profil ikon > Offline térképek > Fogaskerék ikon > Tárolási beállítások menüpontot, és kapcsold az Eszköz SD-kártyára.

Offline térképek SD-kártyára váltása:

Nyisd meg a Google Térképeket.

Koppints a Profil ikonjára.

Menj az Offline térképek menüpontba.

Nyomd meg a Fogaskerék ikont.

Válaszd a Tárolási beállítások menüpontot.

Válts az SD-kártyára.

Nyomd meg a Mentés gombot.

A Google Térképek offline módjának átállítása SD-kártyára 1

A Google Térképek offline módjának átállítása SD-kártyára 2

A Google Térképek Offline váltása SD-kártyára 3. Hogyan váltson át SD-kártyára

A Google Térképek offline váltása SD-kártyára 4. Hogyan váltson át a Google Térképek offline SD-kártyára

Azt is fontos megjegyezni, hogy ezek az offline térképek körülbelül 15 nap után vagy kevesebb, hacsak nem csatlakozik adatkapcsolathoz. A világ nagyjából naponta változik. A térképek dinamikusak és frissítést igényelnek. Üzletek bezárnak, mások megnyílnak, utcák épülnek, mások megváltoznak, és így tovább. A Google azt szeretné, hogy a térképek frissített változata akkor is rendelkezésre álljon, amikor offline van, ez az oka az időkorlátnak.

A letöltött térképek legfeljebb 15 nap után lejárnak.

Edgar Cervantes

Ha korlátlan ideig szeretnéd offline állapotban tartani a térképeidet, akkor a Google Térképek offline beállításait kell megnézned, és aktiválnod az automatikus frissítéseket. Ez biztosítja, hogy az offline térképei folyamatosan frissüljenek. Még azt is beállíthatja, hogy csak akkor frissüljenek, ha Wi-Fi-t használ, így biztosítva, hogy értékes mobil gigabájtjai ne vesszenek kárba.

Offline üzemmódban az alkalmazás nem fog rendelkezni mindennel, amit a Google Maps kínál. Nem lesznek olyan információk, mint a kerékpárutak, a gyalogos útvonalak, a forgalmi adatok, a sávvezetés és mindazok a finomságok, amelyek a Google Maps-et kiemelik a többi közül. Szinte minden másnak a várt módon kell működnie. Megkeresheted a címeket, megtalálhatod a vállalkozásokat, és gyorsan navigálhatsz hozzájuk.

A Google Maps területek offline tárolása:

Nyisd meg a Google Maps alkalmazást.

Koppints a profilképére a jobb felső sarokban.

Válaszd az Offline térképek lehetőséget.

A Google gyakran ajánlásokat kínál. Ha a kívánt terület nem szerepel az ajánlott térképek között, nyomd meg a Saját térkép kiválasztása gombot.

Most már csippentéssel zoomolhatsz be és ki, így a letöltési terület nagyobb vagy kisebb lesz. Válaszd ki a letölteni kívánt területet.

A kiválasztás után nyomd meg a jobb alsó sarokban található Letöltés gombot.

Offline térképek letöltése a Google Maps 2 alkalmazásban

Offline térképek letöltése a Google Maps 3 oldalon

Offline térképek letöltése a Google Maps 4 oldalon

Offline térképek letöltése a Google Térképen 5

Most már adatkapcsolat nélkül is navigálhatsz és útvonaltervet kereshet. Csak ne feledd, ahogy már említettük, nem minden funkció lesz ott.

Az Android Auto újratervezése

Gyors kirándulásra készülsz, és nincs szükséged az egész terület elmentésére? Van egy átmenetibb módja a Google Maps offline használatának. Akkor kezdheted el a navigálást, ha aktív adatkapcsolattal rendelkezel. A Térképek automatikusan letölti az úti cél eléréséhez szükséges információkat, és akkor is aktív marad, ha közben offline állapotba kerül. Ez teljesen független a letöltött térképektől. Miután beállítottad az útvonalat, a Térképek addig tartja az adatokat, amíg el nem éred a célállomást, vagy ki nem kapcsolod a Térképeket.

Így kaphatsz útvonaltervet a Google Maps alkalmazásból:

Nyisd meg a Google Térképeket online állapotban.

Keresd meg azt a helyet, ahová útbaigazítást szeretnél kapni.

Koppints az Útvonaltervre.

Nyomd meg az Előnézet gombot.

Válaszd a Start lehetőséget.

Indítsd el az utazást. A Google már az induláskor letölti az összes információt, és akkor is az útvonalon maradsz, ha offline...