, 2022/10/7

A Google mobilfizetési szolgáltatása az interneten, valamint Android és iOS eszközökön egyaránt működik. Itt olvashatod, hogyan kell beállítani a szolgáltatást és fizetni az alkalmazásból.

A Google Pay beállítása és használata

Bár a Google úgy tervezte az alkalmazást, hogy az Android-telefonok alapértelmezett fizetési rendszere legyen, az iPhone-tulajdonosok is igénybe vehetik a szolgáltatást, bár az Apple Pay által kínált tap-to-pay funkció nélkül. Nézzük meg, hogyan használhatjuk a Google Payt Androidos telefonnal és iPhone-nal.

A Google Pay beállítása az internetről

A Google Pay beállításához be kell jelentkezni a Google-fiókjába a mobilalkalmazáson vagy a weboldalon(Új ablakban nyílik meg). Ha a Chrome automatikus kitöltés funkciójával mentett pénzügyi adatokat, akkor ezek a hitel- és betéti kártyák automatikusan átkerülnek a Google Paybe. Ha nincsenek elmentett adataid, akkor azokat a beállítási folyamat során manuálisan kell megadni.

A weboldalon kattints a Hozzáadás gombra a fizetési mód megadásához. Választhatsz, hogy hitel- vagy betéti kártyát, bankszámlát vagy Google Store finanszírozási kártyát adsz hozzá. Válaszd ki a kívánt lehetőséget, és töltsd ki a szükséges adatokat. Kattints a Mentés gombra, majd válaszd a Kész lehetőséget.

Fizetési mód hozzáadása

A szolgáltatás ezután megjeleníti a megadott fizetési módot. A meglévő módszert bármikor eltávolíthatos vagy szerkesztheted, illetve új fizetési módot adhatsz hozzá. További módszerek megadásához válaszd a Fizetési mód hozzáadása linket. Most hozzáadhatsz egy másik hitel- vagy betéti kártyát, Google Store finanszírozási kártyát vagy bankszámlát. Válaszd ki az egyik ilyen további módszert, ha szeretnéd, majd kövesd a lépéseket annak a Google Payhez való összekapcsolásához. A Google Pay elfogadja a PayPal-t is, de azt a mobilalkalmazáson keresztül kell hozzáadni.

További fizetési mód hozzáadása

A Google Pay beállítása az Android alkalmazásból

A Google Pay már a legtöbb Android-eszközzel együtt jár, így nem kell manuálisan letölteni és telepíteni. Szükség esetén azonban bármikor beszerezheted a Google Playből(Új ablakban nyílik meg). A Google azonban zavaró módon két verziót kínál az alkalmazásból - egy régebbi és egy újabb verziót. Mindkét verzió hasonló, azonban az újabb verzió további funkciókat biztosít, így a Google inkább ezt szeretné, ha használnád. Ha a régi verziót indítod el a telefonon, a rendszer felszólít, hogy szerezd be az új Google Pay alkalmazást.

Google Pay Android alkalmazás

Miután megnyitottad az alkalmazást, győződj meg róla, hogy bejelentkeztél a Google-fiókoddal. A rendszer megkér, hogy egy szöveges kód segítségével kösd össze az alkalmazást a telefonszámoddal. Ezután az alkalmazás arra kér, hogy állíts be néhány adatvédelmi beállítást. Ezt követően választhatod, hogy felvesznek-e a Google Pay keresési lehetőségbe, hogy mások név szerint megtalálhassanak téged. Következő lépésként választhatod a készpénzvisszatérítési jutalmak kihasználását.

A Google Pay beállítása

Ha már hozzáadtál hitel- vagy betéti kártyát a Google Pay weboldalon keresztül, vagy rendelkezik a Chrome-ban tárolt adatokkal, az alkalmazás megmutatja az aktuális fizetési módokat. Ha nem, a rendszer felszólít, hogy adj hozzá egyet. Koppints a Kártya hozzáadása gombra. A következő képernyőn betéti vagy hitelkártyát, hűségkártyát, ajándékkártyát vagy tranzitkártyát választhatsz. Válaszd a Betéti vagy hitelkártya lehetőséget, és választhatsz kártyát vagy PayPal-t. Válaszd ki a hozzáadni kívánt fizetési módot.

PayPal hozzáadása

Ha már beállítottál egy fizetési módot, és szeretnél hozzáadni egy másikat, koppints az Érintés nélküli vagy az Érintés nélküli fizetés beállítása lehetőségre. Ezután kiválaszthatsz egy új bankkártyát vagy hitelkártyát, illetve a PayPal-t. Ha a PayPal-t választod, a PayPal webhelyére kerülsz, ahol bejelentkezhetsz és hitelesítheted fiókodat. A kezdeti beállítások után az alkalmazás Fizetés képernyőjére kerül, ahol elolvashatod a különböző lehetőségeket és kezelheted a számládat.

A Google Pay beállítása iPhone-on

Ha iPhone-t használsz, töltsd le a Google Pay alkalmazást az App Store-ból(Új ablakban nyílik meg). Az alkalmazás kezdőképernyőjén jelentkezz be a Google-fiókjával, ha szükséges, vagy erősítsd meg a felsorolt fiókot. Koppints a Folytatás gombra, add meg telefonszámod, majd erősítsd meg a küldött kódot.

Megkérünk, hogy állítsd be adatvédelmi beállításaid. Döntsd el, hogy szeretnéd-e, ha az ismerőseid megtalálnának , amikor a nevedre vagy a telefonszámodra keresnek. Válaszd ki, hogy szeretnél-e készpénz-visszatérítéseket és kedvezményeket kapni. És határozd meg, hogy be akarod-e kapcsolni a Google Pay személyre szabását.

A Google Pay beállítása

A végén az alkalmazás megkérdezi, hogy a Google Pay-fizetések hitelesítéséhez a Face ID-t vagy a Touch ID-t szeretnél-e használni. Ezután a Fizetés képernyőre kerülsz, ahol elolvashatod a különböző lehetőségeket és kezelheted a fiókodat.

A Google Pay használata Android telefonon

A Google Pay a legtöbb Android készülék alapértelmezett fizetési rendszere kell, hogy legyen, bár előfordulhat, hogy a Samsung Payt használó Samsung telefonokon manuálisan kell beállítani a Google Payt alapértelmezettként.

A Google Pay alapértelmezettként történő beállítása

A Google Payt támogató üzletben történő fizetéshez tartsd a telefonod a fizetési olvasó közelébe, és erősítsd meg a tranzakciót jelszavaddal, PIN-kódoddal, ujjlenyomatoddal vagy arcoddal. Ha egy alkalmazáson vagy weboldalon belül szeretnél fizetni egy termékért, válaszd ki a megvásárolni kívánt terméket, és koppints a Google Pay gombra. A tranzakció megerősítéséhez add meg jelszavad, PIN-kódod vagy más hitelesítési eszközt.

Fizetés a Google Pay alkalmazással Androidon

A Google Pay használata iPhone-on

A Google Pay használata iPhone készüléken korlátozottabb, mint Androidos készüléken. Nem tudsz fizetni tételekért egy üzletben vagy mobilalkalmazásokon és webhelyeken belül, mint az Apple Pay esetében. Használhatod azonban olyan webhelyeken, amelyek a Google-fiókján keresztül működnek, például a Google Play szolgáltatásban. Ebben az esetben válaszd ki a terméket, és fizess érte, az összeget pedig a Google Pay számláról szedi be.

Fizetés a Google Pay segítségével iPhone-on

Visszatérítés és jutalmak

Androidon vagy iOS rendszerben kihasználhatja a készpénzvisszatérítési jutalmakat és egyéb ajánlatokat, ha a beállítási folyamat során beállítottad a készpénzvisszatérítések és kedvezmények gyűjtését. A Google Pay alkalmazásban koppints a Felfedezés ikonra. Beolvashatsz egy termékkódot vagy QR-kódot, hogy láthasd az esetleges jutalmakat. Görgess lefelé a Felfedezés képernyőn a többi ajánlat megtekintéséhez.

Pénz küldése vagy kérése

Ha pénzt szeretnél küldeni valakinek az Android vagy iOS alkalmazásból, lépj a Fizetés képernyőre, és koppints a Fizetendő személyek keresése linkre. Adj hozzáférést a Google Pay-hez a névjegyeid számára, majd hívd meg vagy válaszd ki a fizetni kívánt személyt. Koppints a Fizetés gombra, és add meg az összeget. A tranzakcióhoz megjegyzést is hozzáadhatsz. Kövesd a lépéseket a fizetés elküldéséhez.

Pénzt is kérhetsz valakitől, ha a Fizetés képernyőn a Fizetni kívánt személyek keresése vagy a Barát vagy csoport fizetése gombra koppintasz. Hívd meg vagy válaszd ki a fizetni kívánt barátot. Koppints a Kérés gombra, és add meg az összeget. A kérés befejezése előtt megjegyzést is hozzáadhatsz. Amint a másik fél jóváhagyja a kérést, a pénz hozzáadódik a Google Pay számlájához.